Sorry ik ben volhardend!
Sorry ik ben volhardend!
19 mei 2020 
1 min. leestijd

Sorry ik ben volhardend!

Ik ben volhardend dat weet ik van mezelf. Een eigenschap waar je ver mee kunt komen en waarmee je kunt verzanden.

Waar komt deze volhardendheid vandaan? Een paar lessen die ik heb geleerd.

Inmiddels alweer 20 jaar zelfstandig ondernemer. Ik kom uit een ondernemersgezin waar altijd alles in het teken stond van hard werken voor de zaak. Mijn 1e lessen in volharding gekregen. Dit heb ik met de paplepel meegekregen. Zoals je misschien weet ben ik jaren lang actief geweest in de sport en op hoog niveau waterpolo gespeeld. Hier heb ik mijn volgende lessen geleerd als het gaat om volharden. Niet opgeven als het niet lukt en blijven oefenen om beter te worden.

Ik heb in verschillende organisaties gewerkt. Ik heb hier ervaren dat in teams waar geen gedoe was, er ook een duidelijke koers aanwezig was. De lessen hoe belangrijk het is om een koers, structuur en focus te hebben. En dat hier volharding goed van pas komt.

Maar ik heb ook in teams gewerkt waar wel gedoe was met veel struggels. Waar geen koers of focus aanwezig was. En dan kan volharden je valkuil worden en ga je verzanden. Het gevaar van onderuit gaan ligt dan op de loer. Door stress of spanningen.

Het valt of staat altijd bij wat wij in ons gedrag laten zien. Gedrag is de sleutel als het gaat om resultaat. Als het gaat om samenwerken en natuurlijk ook om leren beter te worden. Wil je gedrag veranderen dan vraagt dit overigens volharding. Voor jezelf en in teams.

De afgelopen jaren heb ik gezocht naar een manier om het voor elkaar te krijgen dat je samenwerkt langs een route waarmee je samen ook echt iets bereikt. Dat je echt bezig bent met doen en werkt aan beter worden.
Deze bewezen aanpak heb ik gevonden. Voor iedereen te begrijpen en geen rocket science!

Om je te laten zien hoe deze aanpak werkt heb ik de E-learning gemaakt. Gewoon omdat je te helpen en het in deze tijd nodig is dat we niet stil biljven staan.

De E-learning bestaat uit de volgende vier stappen:
1. Richting bepalen
2. Wat is je vertrekpunt
3. Wat is je eerste boei waar je moet komen
4. Hoe pak ik het aan

Omdat een coach belangrijk is voor het realiseren van je doelen heb ik een handleiding gemaakt die je helpt om deze aanpak in de praktijk toe te kunnen passen. Die kun je, als je dit wilt, hierbij aanvragen.
Het begint natuurlijk met het maken van je eigen plan!

Voorkom dat je niet verder komt met je plannen en dat ze uiteindelijk in de la belanden.
Alleen voor die mensen die beter willen worden in waar ze al goed in zijn.
De instapprijs is nu nog erg laag, 50% korting in mei, gewoon omdat we het nu goed kunnen gebruiken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen