De Verbeter Kata

Stel je eens voor

… dat jouw manier van managen je teamleden beter in staat stelt zichzelf weerbaar op te stellen. Een manier van managen die mensen ertoe aanzet zichzelf te blijven verbeteren en jullie organisatie verder te brengen. Je teamleden weten deze manier van werken eenvoudig op te pikken.

Dat zou inderdaad geweldig zijn. Echter is dit lang niet altijd de praktijk. Binnen een groot aantal organisaties bestaat frustratie: er is sprake van een kloof tussen de gewenste resultaten van het team en wat daadwerkelijk gebeurt.

Wij als Teamontwikkelaars geloven dat een team blijvend doelen kan realiseren als ze dit volgens een bepaalde structuur aanpakken. De Verbeter KATA is een aanpak die teams helpt bij het blijvend realiseren van doelen. KATA is een woord uit de Japanse vechtsport en staat voor herhaling. En door te herhalen bouwen we een routine op en kunnen we steeds beter worden en ontwikkelen naar een hoger niveau. Mike Rother heeft aan de hand van de Verbeter KATA en Coaching KATA methodes laten zien waarin continu verbeteren echt onderdeel van de bedrijfscultuur uitmaakt en daardoor structureel werkt aan het realiseren van doelen.

Wat is de Verbeter KATA?

De verbeter-KATA aanpak is een bewezen effectieve manier van denken en doen om uitdagingen te realiseren. Het is een aanpak die de creatieve mogelijkheden van mensen om uitdagende doelen te bereiken activeert en stimuleert. Het stimuleert zelforganiserend vermogen van teams en medewerkers.

Het geeft ons een routine van werken waardoor we beter kunnen worden en iedere keer kleine stappen kunnen blijven zetten.
KATA is verbeteren en coachen

In het ontwikkelen van routines door leidinggevenden en management worden ook medewerkers gecoacht op deze manier te werken. Dankzij de coaching leren zij eigen routines te ontwikkelen in 'gestandaardiseerd verbeteren'. Een manier van werken die we ze ook helpen te borgen.

Zijn de routines eenmaal standaard, dan gaat het niet langer om het 'hoe'. De vraag 'wat' verbeterd moet worden, staat centraal. Zo gaan teams steeds meer zelforganiserend en continu verbeteren.


Verbeter KATA Programma

De Teamontwikkelaars helpt organisaties bij het realiseren van targets door de Verbeter KATA aanpak

Om de KATA te begrijpen stap je in op de kennismakingsworkshops. Hierin krijg je zicht op wat de Verbeter KATA aanpak betekent. Wil je verder en verdieping dan ga je met ons in gesprek hoe dit er voor jou uit kan zien.

MAAK EEN AFSPRAAK

Omdat wij in de aanpak van de Verbeter KATA geloven hebben we de Verbeter KATA Academie opgericht. De essentie van de Verbeter KATA Academie is dat mensen in organisaties met plezier en betekenisvol samenwerken aan succes. Binnen de academie hebben vier gedreven organisatie- en teamverbeteraars de krachten gebundeld. De Verbeter KATA vormt de rode draad in het verder helpen van mensen in hun ontwikkeling en continu te kunnen blijven verbeteren.

Wil je meer over de Verbeter KATA en de Academie ga dan naar de website van de Verbeter KATA Academie


"Je moet over grote zaken nadenken terwijl je kleine dingen doet, zodat alle kleine dingen de juiste richting krijgen".