De Verbeter Kata

Stel je eens voor

… dat jouw manier van managen je teamleden beter in staat stelt zichzelf weerbaar op te stellen. Een manier van managen die mensen ertoe aanzet zichzelf te blijven verbeteren en jullie organisatie verder te brengen. Je teamleden weten deze manier van werken eenvoudig op te pikken.

Dat zou inderdaad geweldig zijn. Echter is dit lang niet altijd de praktijk. Binnen een groot aantal organisaties bestaat frustratie: er is sprake van een kloof tussen de gewenste resultaten van het team en wat daadwerkelijk gebeurt.

Luister naar deze korte uitleg van de Verbeter KATA

Wij als Teamontwikkelaars geloven dat een team blijvend doelen kan realiseren als ze dit volgens een bepaalde structuur aanpakken. De Verbeter KATA is een aanpak die teams helpt bij het blijvend realiseren van doelen. KATA is een woord uit de Japanse vechtsport en staat voor herhaling. En door te herhalen bouwen we een routine op en kunnen we steeds beter worden en ontwikkelen naar een hoger niveau. Mike Rother heeft aan de hand van de Verbeter KATA en Coaching KATA methodes laten zien waarin continu verbeteren echt onderdeel van de bedrijfscultuur uitmaakt en daardoor structureel werkt aan het realiseren van doelen.


Wat is de Verbeter KATA?

De verbeter-KATA aanpak is een bewezen effectieve manier van denken en doen om uitdagingen te realiseren. Het is een aanpak die de creatieve mogelijkheden van mensen om uitdagende doelen te bereiken activeert en stimuleert. Het stimuleert zelforganiserend vermogen van teams en medewerkers.

Het geeft ons een routine van werken waardoor we beter kunnen worden en iedere keer kleine stappen kunnen blijven zetten.KATA is verbeteren en coachen

In het ontwikkelen van routines door leidinggevenden en management worden ook medewerkers gecoacht op deze manier te werken. Dankzij de coaching leren zij eigen routines te ontwikkelen in 'gestandaardiseerd verbeteren'. Een manier van werken die we ze ook helpen te borgen.

Zijn de routines eenmaal standaard, dan gaat het niet langer om het 'hoe'. De vraag 'wat' verbeterd moet worden, staat centraal. Zo gaan teams steeds meer zelforganiserend en continu verbeteren.


Verbeter KATA Programma

De Teamontwikkelaars helpt organisaties bij het realiseren van targets door de Verbeter KATA aanpak

Wil je direct zelf aan de slag met de Verbeter KATA start met de E-LEARNING doen. Met de E-LEARNING maak je je eigen Verbeter KATA Plan. Wil je verder en verdieping kijk dan naar onze andere progamma's of maak een afspraak.

MAAK EEN AFSPRAAK

Omdat wij in de aanpak van de Verbeter KATA geloven hebben we de Verbeter KATA Academie opgericht. De essentie van de Verbeter KATA Academie is dat mensen in organisaties met plezier en betekenisvol samenwerken aan succes. Daar willen we zoveel mogelijk professionals in opleiden.


"Je moet over grote zaken nadenken terwijl je kleine dingen doet, zodat alle kleine dingen de juiste richting krijgen".