De Verbeter Kata

Stel je eens voor

… dat je een manier van managen hebt die bij iedereen in de organisatie het initiatief aanwakkert om weerbaar te zijn, om te verbeteren en ervoor te zorgen dat de organisatie steeds verder komt. En dat deze manier van werken niet moeilijk te begrijpen is voor iedereen.

Wat zou dat geweldig zijn. En toch is dit nog niet de praktijk. Binnen veel organisaties zijn er frustraties omdat er een kloof is tussen de gewenste resultaten en wat er daadwerkelijk gebeurt.

Hoe komt dit?

Download onze White Paper 'Hoe ontwikkel je zelf-organiserende teams?'

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Wij als Teamontwikkelaars geloven dat je Motivatie X Veerkracht ontwikkelt door De Verbeter KATA in te zetten en je als organisatie effectief werkt aan continu verbeteren, zelf-organiserend vermogen ontwikkelt en klantwaarde realiseert. Mike Rother heeft middels de Verbeter KATA en Coaching KATA een methode laten zien waarin continu verbeteren echt onderdeel van de cultuur kan uitmaken.

Wat is de Verbeter KATA?

De verbeter-KATA is een bewezen effectieve manier van denken en doen om uitdagingen te realiseren. Het is een aanpak die de creatieve mogelijkheden van mensen om uitdagende doelen te bereiken activeert en stimuleert. Het stimuleert zelf-organiserend vermogen van teams en medewerkers.
KATA is verbeteren en coachen.

Met het ontwikkelen van routines door leidinggevenden en management worden medewerkers ook gecoacht om op deze manier te kunnen werken. Deze coaching is nodig omdat je de routines in hoe “gestandaardiseerd te verbeteren” je bij mensen leert ontwikkelen en te borgen.

Zodra de routines echte standaarden zijn geworden gaat het niet meer om het “hoe”, maar gaat de focus naar het “wat” moet verbeteren. En zullen teams steeds meer zelf-organiserend continu verbeteren.


Verbeter KATA Programma

De Teamontwikkelaars zetten de Verbeter KATA in door middel van het Verbeter KATA Progamma.

Dit betekent dat wij de organisatie leren om de Verbeter KATA toe te passen. Zodat uiteindelijk de organisatie zelf in staat is om langdurig en continu te verbeteren. Wij hebben als uitgangspunt dat het ontwikkelen van een team en organisatie niet in één dag te realiseren is. Het groeiabonnement sluit daar op aan. Klik hier voor meer informatie over het groeiabonnement.


"Je moet over grote zaken nadenken terwijl je kleine dingen doet, zodat alle kleine dingen de juiste richting krijgen".