Ben jij toe aan een makeover van lijden naar leiden?
Ben jij toe aan een makeover van lijden naar leiden?
06 oktober 2023 
2 min. leestijd

Ben jij toe aan een makeover van lijden naar leiden?

Vraagje; waarom ben je eigenlijk leidinggevende of ondernemer geworden?
Heb je er ooit van gedroomd om de hele dag gestrest te zijn en overuren te maken? Waarschijnlijk niet, toch? Maar nu sta je hier, met al die verantwoordelijkheden en vragen in je hoofd.

🤔 Misschien ben je leidinggevende geworden zonder het te beseffen. Iedereen zag dat je meer deed dan je collega's, dus gaven ze je de leiding. Of je dacht gewoon, "Hoe moeilijk kan het zijn?" Nou, soms voelt het nu alsof je in een jungle vol projecten en personeelsgedoe bent belandt"

🤔 Of ben je een ondernemer geworden omdat je kansen en mogelijkheden zag, en succesvol  geworden bent en inmiddels mensen op je loonlijst hebt staan? En ja daar heb je nu net niet voor gestudeerd. Je pakt het nu maar aan zoals je denkt dat het moet, maar echt het gewenste effect zie je daarvan niet.

We kennen het allemaal wel, ik zeker ook, die dagen waarop je je afvraagt waarom doe ik dit ieder dag weer. Het voelt soms als een lijdensweg, en je vraagt je wel eens af of je ooit nog tijd zullen hebben voor wat écht belangrijk is. Welkom bij de club van overuren makende leiders!

Maar hier is het goede nieuws: je kunt ervoor kiezen om te leiden in plaats van te lijden.
 🛞 Je kunt je team de juiste kant op sturen zonder alles zelf te doen.
 🤺 Je hoeft geen eenzame strijder te zijn.
 ✔️Je kunt langs de zijlijn staan, je team coachen en zelf ook groeien.

Als ik ondernemers en leidinggevenden vraag hoe ze hun rol willen invullen, zeggen ze altijd hetzelfde: "Ik wil leiden, niet geleid worden." Ik ben bezig met dingen waar ik helemaal niet mee bezig wil zijn. Dus zelfs als je geen officiële leider bent, wil je toch ook de touwtjes in handen hebben voor je eigen persoonlijke groei? Ik in ieder geval wel!

Het leidersyndroom

Ik zie dat ondernemers en leidinggevende hier onder gebukt kunnen gaan. Misschien herken je dat? Het gevoel dat je de hele wereld op je schouders draagt en verantwoordelijk bent voor alles? En dan geven mensen om je heen goed bedoelde adviezen zoals; je moet meer loslaten!

👀 Dat klinkt natuurlijk leuk, maar hoe dan? Dit zie je echt niet gebeuren.🥴

Het geheim van succesvol leiderschap is geen hogere wiskunde, echt niet.

Daarom kun je hier alvast mee beginnen;
1) Zorg voor duidelijke grenzen en verantwoordelijkheden, en spreek ze ook uit. Als je team niet weet wat er van hen verwacht wordt en de grenzen vervagen, raak je verzeild in een soap vol misverstanden en teleurstellingen.

2) Betrek je team, zodat ze zich verantwoordelijk voelen. Zet een duidelijke koers uit, geef aandacht aan je team en leer ze om samen te werken.
3) Succes begint met goede communicatie.

🚀 Dus, ondernemers en leidinggevenden, laat die lijdensweg achter je en ga leiden naar succes!

De grote vraag is nu ga jij voor die makeover?

Voor die-hard ondernemer en leidinggevende die werk wil maken van een echt makeover, check dan eens ons leiderschapsprogramma 'next-level.'

Want als je met een team werkt, wil je er natuurlijk alles uithalen wat erin zit!

Wil je sparren over je leiderschap en team? Kijken hoe je het maximale eruit kunt halen? Maak dan een afspraak voor een gratis coachcall.

Ik blijf het gewoon maar herhalen; een gesprek is gratis & geheel vrijblijvend.
Met andere woorden: Je hebt niks te verliezen.

>> Klik hier om een online 1-op-1 gesprek met mij in te plannen (natuurlijk op een datum en tijd dat jou het beste uitkomt).

Over de schrijver
Reactie plaatsen