De Teamontwikkelaars

Onze eigen "KATA"


De Teamontwikkelaars geloven dat de vraag “Waarom doen we wat we doen en welke richting wil je op?” vanzelfsprekend centraal moet staan. Wij geloven dat teams effectiever zijn én meer plezier in hun werk hebben als ze weten waarom ze doen wat ze doen. Pas dan maken ze het verschil voor de organisatie en voor de klant.

Hoe doen wij dit? Wij werken aan de hand van de KATA. We zien dat als je ergens goed in wilt worden je ervoor moet zorgen dat je veel oefent, uitprobeert en blijft ontwikkelen. De kracht van de herhaling. Misschien ooit de film Karate Kid gezien? Het begint bij wassen, poetsen en uitwrijven. Iedere keer weer opnieuw.

Ellen Selderijk is oprichtster van de Teamontwikkelaars, Verbeter Manager / coach en sinds 2001 zelfstandig ondernemer.

Mijn vader zei altijd het is belangrijk dat je voor je mensen zorgt want dat zorgt er ook voor dat zij hun werk goed willen blijven doen voor de klant. Dan ervaart de klant dit als vanzelf.

Ik kom uit een gezin van vijf kinderen, en de jongste, met een vader als ondernemer en een moeder die hem daarbij altijd heeft ondersteund. Waar altijd alles in het teken stond van hard werken voor de zaak. Dan hoef je niet lang na te denken waarom ik dit werk doe en waar mijn passie vandaan komt.

De passie is om organisaties te helpen bij het succesvol samenwerken van mensen in teams en ze beter te laten worden in wat ze al goed doen. Daarnaast het begeleiden van medewerkers bij individuele ontwikkelingsvragen.


Mijn ervaring als vestigingsmanager, accountmanager, trainer, loopbaanadviseur en coach wil ik graag inzetten voor teams. Ik heb bij sport, banken, uitzendburo’s en hotels namelijk ervaren wat de kracht is van een team. Maar ook wat er gebeurt als een team niet goed werkt. Mijn aanpak kenmerkt zich door scherp luisteren, reflecteren, vragen stellen en analyseren, met daarbij een gezonde dosis humor en enthousiasme. Ik ben resultaatgericht en mijn manier van werken is transparant. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe”.


Binnen de Teamontwikkelaars werken wij samen met andere collega's. Wie dit zijn kun je vinden door te klikken op onze partners. Samenwerking vinden we belangrijk omdat we dan altijd de juiste match kunnen maken voor onze klanten.


Dit zeggen onze
klanten over ons

 • “Ellen Selderijk heb ik leren kennen n.a.v. een vraagstuk binnen mijn team. Samen zijn we ongeveer 3 maanden onderweg geweest waarbij Ellen zich als professionele, laagdrempelige, humorvolle, spiegelende en kritische gespreksleider heeft laten zien. Ellen weet de juiste snaar te raken, waardoor in de, af en toe best wel intensieve, sessies met elkaar voldoende veiligheid gecreëerd wordt om open te kunnen zijn. Lees verder >>
  Aukelien Bakker, Teamleider Mobiliteit
  Kwadrant Groep
 • De training heeft duidelijkheid gegeven over hoe wij met de teams zaken kunnen verbeteren en oppakken. Eigenaarschap en het doorvoeren van veranderingen aan de hand van visie, en doelstellingen. Alles gevat in een helder werkplan voor de Hoteldienst wat met de medewerkers wordt gedeeld. Hierdoor weten we aan welke doelen wij werken. De doelstelling van de organisatie, de rol van het keukenteam en de rol van de individuele medewerker stonden hierbij centraal.
  Edwin Bevers, Teammanager Hoteldienst
  Zonnenhuis Groep IJssel-Vecht
 • Ik heb nu een echt team dat meer power en zelfvertrouwen uitstraalt, pro-actiever handelt, elkaar meer vertrouwt en elkaar goede feedback geeft. >> lees verder
  Annelie Verstraaten, Marketing Manager
  Smilde Foods
 • Het heeft mij verder geholpen. Het geeft richting en handvatten voor in de praktijk. > lees verder
  Jildou Hes, Manager
  Partiulieren Hulpmiddelen, Hulpmiddelen bedrijven
 • Ineens optimaal samenwerken gaat niet maar we zijn op de goede weg. Onderlinge samenwerking en wederzijds begrip wordt steeds beter. > lees verder
  Sietze Greidanus
  Manager Service HMC/LVR
 • Het effect is dat medewerkers zich meer bewust zijn geworden dat ze van grote toegevoegde waarde zijn voor de klanten die bij de gemeente binnenkomen. > lees verder
  Esther ter Horst, afdelingshoofd Stadwinkel
  Gemeente Nieuwegein
 • Wij zijn op een praktische en speelse manier een spiegel voorgehouden en meegenomen in onze Why. Als leidinggevende zijn we beter geworden en zijn we als team dichter bij elkaar gekomen. > lees verder

Wil je meer weten?
Neem vrijblijvend contact op met Ellen


Direct contact