Drijfverenscan op basis van kleuren

Drijfverenscan

Begrijp je handelen en wordt effectief

Hoe zorgen we voor een optimale samenwerking?

Je eigen perceptie bepaalt je eigen werkelijkheid. Met de team drijfverenscan verbeter je de samenwerking, communicatie en interactie in jouw team. Tijdens een teamsessie worden je teamleden zich bewust van wie ze zijn, maar leren ze ook de ander beter kennen. Teamleden ontdekken waarom iets wel of niet werkt en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Ze ontdekken elkaars drijfveren en wat ze nodig hebben voor een goede samenwerking.

Weten waarom je handelt zoals je handelt?

Elk individu neemt zijn eigen bagage mee zoals persoonlijke ambities, achtergrond en talenten. Weten wat de ander beweegt, versterkt het vertrouwen en de verbinding in je  team.

De drijfverenscan van Intodrives brengt:

 • De intrinsieke motivatie van jezelf en teamleden in kaart.
 • Laat zien waar weerstanden liggen op gedrag.
 • In welke omgeving je het beste tot je recht komt.
Vraag een gratis offerte aan 
verplicht je tot niets!

Hoe werkt de drijfverenscan?

 • Je maakt met je team de "Intodrives Scan" online in 25 minuten.
 • Ieder teamlid ontvangt een rapportage met de uitkomsten.
 • Makkelijk toegankelijk op iedere laptop of computer, 
 • Voorafgaand aan de teamdag bespreken we met ieder teamlid, online de uitkomsten. 
 • Op de teamdag gaan we samen aan het werk met het teamprofiel.
 • Ook online in te zetten voor je team!

Je kunt de de drijfverenscan ook individueel aanvragen. Klik dan op direct aanvragen en ga aan de slag.

Gratis adviesgesprek

In het telefonisch gesprek (30 minuten) kijken we hoe we de drijfverenscan voor je kunnen inzetten en maken we het op maat voor jouw team.

Zo kunnen we samen analyseren waar je team staat, waar je naar toe wilt en hoe de drijfverenscan kan helpen om jouw team maximaal te laten presteren.

Hoe werkt het?

 • Klik op de oranje knop en kies tijd die je wilt inplannen.
 • Ter voorbereiding heb ik een vraag voor je. Ik  bel je op het door jou aangegeven tijdstip op.
 • Het gesprek heeft maar 1 doel hoe jij met je team gaat presteren om je doelen te realiseren. 

“Steek meer energie in waarin je al goed bent”  De Drijfverenscan maakte dat meteen voor mij duidelijk. Mijn kleuren? Hoofdzakelijk oranje (resultaatgericht)  en geel (experimenteren). Daarom zet ik nog meer in op productontwikkeling voor mijn klanten, ook omdat ik juist om die drijfveer gewaardeerd wordt. Het is goed dat voor je zelf helder te hebben.        

Frank Bergkamp

Gecertificeerd

De drijfverenscan van Intodrives is gebaseerd op de theorie van de Amerikaanse psycholoog Clare Graves. Hij onderscheidde diverse drijfveren en omschreef hun samenhang. Met de drijfverentest van Intodrives wordt in kaart gebracht door welke drijfveren iemand gemotiveerd wordt. De uitkomsten worden weergegeven in een profiel. Hierin is weergegeven in hoeverre de persoon wordt gedreven door elk van de zes onderzochte drijfveren. Maar wat is een drijfveer eigenlijk?

Drijfveren gaan over wat iemand motiveert en hoe iemand denkt. Een persoon reageert vaak onbewust vanuit de drijfveren die voor hem belangrijk zijn. Drijfveren vormen zijn normale denkkader. Het grootste deel van de tijd is men zich niet bewust van de eigen drijfveren. De uitwerking van iemands drijfveren zijn zichtbaar in het gedrag

Benieuwd of de team drijfverenscan voor jouw team interessant is? Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen inventariseren waar jouw team behoefte aan heeft.


Ellen Selderijk is gecertificeerd om de online drijfveren scan van Intodrives af te nemen. Zij heeft veel mensen geholpen om inzicht te krijgen in zichzelf via deze scan.