Is er achterstallig onderhoud in je team?
Is er achterstallig onderhoud in je team?
03 juni 2020 
2 min. leestijd

Is er achterstallig onderhoud in je team?

Onze focus in de afgelopen maanden heeft gelegen op alle maatregelen die door het Corona virus noodzakelijk waren om te nemen. Logisch, en gelukkig beginnen we er door heen te komen. We krijgen weer meer ruimte en we kunnen meer gaan ondernemen. Dat voelt in ieder geval goed.

Niet onbelangrijk, maar hoe gaat het met jou?
Wat heeft dit alles voor jou gedaan? Heeft het weinig effect op je gehad of was het toch lastiger dan je had gedacht? Ik heb vooral het “echte” contact gemist. Onbevangen iets afspreken. Prettig dat we daar weer naar toe kunnen gaan.

Waar sta je nu?

In de afgelopen periode heb je natuurlijk ook aandacht gehad voor elkaar. Nu het gewone ritme weer wat begint terug te komen is het een goed moment om te kijken hoe je ervoor staat. Het kan zomaar zijn, zonder dat je het in de gaten hebt, dat er frustraties zijn ontstaan in je team.
Om een team scherp te houden is een heldere focus belangrijk. Als deze er niet is schieten mensen alle kanten op. We kunnen ons zelf dan verliezen om alleen bezig te zijn met bijvoorbeeld de 1,5 meter kwestie.
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Hoe is het vertrouwen in je team?
Als de aandacht verslapt ontstaat er snel achterstallig onderhoud in je team.

Wat zijn nu je volgende stappen? 

Kun je, nu er meer ruimte ontstaat, weer full speed vooruit of gaat het nog even duren voordat alles weer op de rit staat? Bij het nadenken over volgende stappen vallen we vaak in de valkuil, we willen te veel tegelijkertijd doen. Alles moet gebeuren en alles is belangrijk! Handig hierbij is dat je steeds jezelf de vraag te stelt wat is nu het allerbelangrijkste. En daar als eerste mee starten.

Als je wilt weten hoe je team er voor staat en wilt kijken of er achterstallig onderhoud is, doe dan de quick view en vraag de checklist aan voor je teamgeest.

Als je de check aanvraagt kom je gelijk op onze vernieuwde website.
Ja de tijd is goed benut! We hebben tevens een leeromgeving ontwikkeld waar je aan de online programma’s zelf kunt werken. Natuurlijk gaan we ook offline weer aan de slag! Met elkaar aan de slag is leuk en goed om te doen.

Samen werkt beter om je doelen te realiseren. Dat staat als een paal boven water!

Heb je achterstallig onderhoud opgelopen?

Laat dit nu niet liggen. Aandacht is de cruciale factor voor je team en je wilt toch je doelen realiseren. Niet alleen nu maar eigenlijk altijd.Werk maken van je team begint met investeren in je mensen en in een goed plan. Zorg ervoor dat je niet alleen een plan hebt, maar dat ook je team echt gaat samenwerken aan dit plan. En voorbereiden is het halve werk!
Weten ze niet wat ze moeten doen en hebben ze geen richting dan ontstaat er gedoe!

Heb je nog geen goed plan en een heldere richting? Dan kun je met de E-learning hiermee snel aan de slag.
De instapprijs is nu nog erg laag, 50% korting, deze maand nog, gewoon omdat ik het iedereen gun om een goed team te hebben!

Over de schrijver
Reactie plaatsen