Teams beter laten functioneren met E-learning Verbeter KATA

Voorkom dat je team alle kanten opschiet!

Leer in vier stappen hoe je focus krijgt om je team beter te laten samenwerken  en  doelen realiseert

Praktisch en gericht op blijvend realiseren van doelen

Zorg voor focus en zet een koers uit om effectief  samen te werken 

Creëert een teamcultuur gericht op doelgericht verbeteren

Samen werkt beter

De Teamontwikkelaars is opgericht door Ellen Selderijk. Inmiddels ben ik twintig jaar zelfstandig ondernemer. In deze periode heb ik gemerkt dat tachtig procent van plannen die op de werkvloer zijn gemaakt in de la blijft liggen of niet wordt gerealiseerd. Lang niet altijd wordt het beste uit teams gehaald. En dat is zo zonde!  Ik zie ook dat veel leidinggevenden direct aan de slag willen met het verbeteren van de samenwerking, wanneer het niet lekker loopt in het team. Dat is echter niet altijd de meest logische eerste stap. Veel logischer is het om eerst vast te stellen waar je team staat en of je team een duidelijke koers heeft. Als leider ben jij een belangrijke schakel in het behalen van succes door je team.  

Als Teamontwikkelaar geloof ik dat de vragen  “Waarom doen we wat we doen en welke richting gaan we op?” vanzelfsprekend centraal moeten staan. Ik geloof dat teams effectiever zijn én meer plezier in hun werk hebben als ze weten waarom ze doen wat ze doen. Pas dan maken ze het verschil voor de organisatie en voor de klant. Mijn drijfveer is om organisaties en mensen te helpen om samen beter te worden, zodat zij met plezier samen succesvol  zijn.

"Het klinkt zo eenvoudig: Doelen stellen voor jezelf en je team. In de praktijk blijkt het keer op keer lastiger te zijn dan we denken. En als ik dan doelen heb gesteld, is de  grote vraag hoe we de eerste stap kunnen zetten richting die doelen. Hierdoor blijft het vaak bij mooie doelen en plannen maken en net zo vaak vaststellen dat er eigenlijk niks of te weinig van is gekomen. Dus beginnen we  weer opnieuw met doelen stellen.

Met de KATA-methode, uitgelegd in deze e-learning, heb ik geleerd hoe ik de eerste stappen richting mijn doel zet. In korte video's legt Ellen elke stap helder uit en geeft ze handige worksheets die helpen bij het zetten van stappen."

Hellen - Director of Operations

"Wij zijn in dit schooljaar gaan werken volgens het KATA-principe en dat heeft er toe geleid dat resultaatgericht werken en werken volgens de PDCA-cyclus gemeengoed is geworden in onze werkwijze. Wij hebben vier hoofdthema’s in ons proces bepaald en daar vier werkgroepen aan gekoppeld. Het resultaat meten we  volgens de KATA methode. In het nieuwe schooljaar gaan we hier meer diepgang aanbrengen, de KATA-training krijgt dus een vervolg. Werken met de KATA helpt een scherper doel voor ogen te krijgen. ."

Herjan Reuten, Directeur Vakcollege Noordoostpolder

Wat gaat het je opleveren?

  • In vier stappen ga je werken aan een doelgerichte teamcultuur.
  • Je leert door middel van een bewezen aanpak  je eigen plan maken.
  • Waarmee jij je team richting geeft voor het realiseren van doelen.
  • Je leert in vier korte modules wat nodig is om focus vast te houden.
  • Je gaat zelf aan de slag in eigen tijd.
  • Zodat je hoofdlijnen neerzet, snel en effectief.
  • Het resultaat is dat je een plan hebt wat staat en waarmee je met je team aan de slag kunt gaan.

Wat ga je leren in de E-learning Verbeter KATA?

Module 1

Zonder richting is er geen focus en weet je niet welke keuzes je moet maken om je doelen echt te gaan realiseren. Het effect is dat vaak de waan van de dag regeert en je alle kanten opschiet.

 In de eerste module ga je richting en focus bepalen zodat je weet waar je  wilt uitkomen en welke volgende uitdaging je kunt aangaan.

Hierdoor ben je in staat duidelijke keuzes te maken als het gaat om wat je wel moet doen of juist niet. En het zorgt ervoor dat je team ook gaan zien wat er van ze verwacht wordt.

Module 2

Als je geen inzicht hebt in hoe je er nu voor staat kun je ook niet de juiste keuze maken welke stap je als eerste moet gaan zetten om je doel te realiseren. De kans is  groot dat je alle kanten opschiet en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarom is het begrijpen van je Huidige Toestand is een belangrijke stap voor het proces. In deze tweede module ga je werken aan Begrijp je Huidige Toestand om inzicht te krijgen in hoe je nu bezig bent en wat er al wel is en wat er nog niet is.

Module 3

75% van het succes hangt af van houding en gedrag.

Gedrag is dus de sleutel tot succes en tegelijkertijd stappen we hier snel over heen omdat we het lastig vinden om dit concreet te maken. 

Deze derde stap is de sleutel en dus ook de meest uitdagende.

Je leert in deze module wat een doeltoestand is, oftewel hoe maak ik gedrag helder, en waarom dit belangrijk is om daadwerkelijk te werken aan een nieuwe teamcultuur gericht op het realiseren van doelen.

Met de Doeltoestand ga je stappen zetten in de richting van de door jou geformuleerde uitdaging.

 

Module 4

Als je de voorbereiding goed hebt neergezet kun je overgaan naar het daadwerkelijk uitvoeren van je plan. Een structuur voor de uitvoering ga je leren in deze module. Je leert een routine die je verder helpt om focus te houden en stap voor stap je doelen te realiseren.

. Je leert de PDCA cylus ( Plan Do Check Act) die je gaat inzetten om er voor te zorgen dat je gaat leren werken langs een structuur.

De routine van uitvoeren zorgt ervoor dat je structuur en vrijheid krijgt.

In deze routine leer je ook hoe belangrijk het is om te durven experimenteren en soms fouten te mogen maken.

Op basis van deze vier modules kun je je eigen Verbeter KATA Plan maken en als basis gebruiken om met je team samen aan de slag te gaan.

Wat ontvang je met de E-learining Verbeter KATA?

Focus en structuur zodat je doelen en plannen gaat realiseren.

Je kunt direct beginnen met:

  Vier modules met vier video's

  Een werkplan

  Replay KATA webinar bekijken

Gratis drie videotrainingen bouw aan je team

Je hebt onbeperkte  toegang tot de KATA Community

 gratis toegang tot de KATA podcasts

Voor € 47,00 excl. btw 

 

arrow_drop_up arrow_drop_down