Zonder coach/trainer kom je niet tot optimale prestaties!
Zonder coach/trainer kom je niet tot optimale prestaties!
20 mei 2020 
0 min. leestijd

Zonder coach/trainer kom je niet tot optimale prestaties!

Zonder een trainer/ coach komt een sporter niet tot optimale prestaties

Ik denk dat 90% van jullie zich daar wel in kan vinden. In ieder geval ik wel. Want hoe kan een sporter beter worden als hij niet constant feedback krijgt over zijn techniek of spel.

We vinden het heel normaal, als bijvoorbeeld een schaatser aan het schaatsen is, zichzelf niet kan observeren hoe hij de techniek uitvoert. De schaatser probeert de geleerde techniek uit te voeren en de trainer zorgt er voor dat hij/zij iedere keer deze bijschaaft en beter wordt. Logisch toch!
Overigens geldt dit niet alleen in de sport maar in tal van andere takken waar mensen beter willen worden. Denk aan b.v. muzikanten. Een sporter incasseert continu feedback omdat hij weet dat hij daar beter van wordt en niet omdat hij het leuk vindt. Medewerkers vinden feedback heel erg moeilijk en gaan dit het liefste uit de weg. Waarom? Omdat het vaak persoonlijk wordt gemaakt.

Zonder een goede coach kan een medewerker niet optimaal presteren in een organisatie?

In organisaties is het geen dagelijkse gang van zaken dat iedereen elkaar feedback geeft. Een leidinggevende is niet constant bezig met zijn medewerker om te kijken hoe deze de vaardigheden en technieken uitvoert. Om direct bij te schaven als het nodig is

Over de schrijver
Reactie plaatsen