Zo hou ik de zaag scherp

Zo maak je van ieder jaar het beste jaar ooit!
Zo maak je van ieder jaar het beste jaar ooit!
18 december 2019
Ook zo'n hekel aan structuur? En toch is het de basis van succesvolle teams
Heb jij ook zo’n hekel aan structuur?
18 februari 2020
Houd de zaag scherp, aldus Stephen Covey

Een man loopt door het bos en ziet een houthakker, die zich helemaal in het zweet heeft gewerkt om een boom om te zagen. De man vraagt aan de houthakker wat hij aan het doen is. “Ik moet deze boom voor vanavond omzagen!”, antwoordt de houthakker. De man zegt: “Maar die zaag is helemaal bot! Neem even pauze om hem aan te scherpen, dan ben je sneller klaar.” “Nee”, antwoordt de houthakker “Ik heb geen tijd om hem aan te scherpen: die boom moet vandaag nog om!

Het bovenstaande verhaaltje komt uit het boek: De 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap van Stephen Covey. Hierin beschrijft hij hoe belangrijk het is om de zaag scherp te houden. Het resulteert in balans, focus, discipline en persoonlijke groei.

De zaag scherp houden is precies wat ik in de komende weken ga doen. Ik ga nieuwe inspiratie opdoen en even stilstaan bij wat er gaande is in de maatschappij, wat er momenteel speelt in organisaties en de nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied.

In de komende weken zal je daarom even geen blogs van mij ontvangen. Maar wees gerust, ik kom terug met een fris perspectief op teamontwikkeling en nog scherpere verhalen.

Hoe houd jij de zaag scherp in 2020? Maak er een mooi jaar van: Het Beste Jaar Ooit!

Ik blijf uiteraard in de komende weken gewoon organisaties en teams in Nederland ondersteunen. Neem dus gerust contact op met al jouw teamgerelateerde vragen.

Deel je reactie op facebook of linkedin
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin