Zit jij in de waan van de dag?
Zit jij in de waan van de dag?
28 januari 2021 
2 min. leestijd

Zit jij in de waan van de dag?

Iedere keer weer die waan van de dag. Van ’s morgens 08.00 uur tot ‘s avonds ben je druk. Voordat je het weet is de dag weer voorbij Je hebt veel online meetings, vergaderingen en alle ad hoc zaken die voorbij komen. Vaak moet je daarbij tussendoor ook nog veel bellen om de zaken te regelen. 

Ik kan me voorstellen dat aan het einde van de dag de energie op is. Misschien plof je op de bank met een Netflix serie of pak je eerst nog even een uurtje wandelen, want sporten is nu lastig, maar dan is het toch echt wel klaar voor die dag.

En toch knaagt het nog want je team vraagt het nodige van je. Ze zeuren over de situatie dat het niet werkt en klagen over de werkdruk. Maar je ziet niet dat ze er zelf iets aan doen om het te veranderen.
Je ziet ook nog eens dat dit niet het resultaat ten goede komt. En dat zit je dwars en je hebt er misschien stress van. Soms heb je echt een h…… baan.

Ik weet dat jij je niet laat kisten door dit alles. Je staat nog aan het begin van het jaar, met vol goede moed, om je targets te gaan realiseren. Dus zoals je dit gewend bent zet je de schouders eronder. Even een tandje erbij en dan komt het wel goed.

Misschien herken je dit, ook als je geen leidinggevende bent.
En zo ja, wat is het effect van dit alles als je daar eens goed over nadenkt? Is het effectief en werkt je aanpak? Krijg je er energie van of kost het je alleen maar energie? Misschien is dit het moment om eens te kijken wat je aan het doen bent, of je wel met de juiste dingen bezig bent. Laat je je niet onnodig opslokken door de waan van de dag?

 

Wat kun je anders doen?

Ik heb het al eens eerder benoemd; als je van hot naar her rent verlies je het overzicht waar je mee bezig bent. Je hebt dan iets nodig om dit voor elkaar te krijgen. De sleutel lig in het aanbrengen van een structuur die je hierbij helpt. En nee, structuur is geen harnas, maar bied juist de ruimte voor anderen dingen. En juist in deze tijd is structuur voor iedereen belangrijk. 

Stel je voor; dat voordat je met je drukke dag begint, je start met 15 minuten om:
– iedere dag even te bezinnen op de dag die voor je ligt. 
– bewust worden van wat belangrijk is en waar je aandacht aan wilt geven. 
– stil te staan, voordat iedereen begint te rennen, hoe jij er zelf voor staat.

Wat zou dit je opleveren?

Dit is een eerste kleine stap in het aanbrengen van structuur. Dit betekent overigens wel 15 minuten eerder opstaan! 
Ik zelf doe pas dit al sinds geruime tijd toe en het geeft mij focus en overzicht. Ik blijf scherp op waar ik mee bezig wil zijn. En dat gun ik natuurlijk iedereen!

Worstel je hiermee en wil je een keertje sparren over je team of voor jezelf? Kijken wat je zou kunnen verbeteren om richting te houden en het maximale uit je team te halen?

Maak een afspraak voor een gratis coachcall.  

Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op deze link en een afspraak in te plannen


Wil je in 2021 zelf aan de slag en leren hoe je een inspirerende teamleider wordt en je team op een next level kunt brengen? Klik hier dan voor de mastertraining next-level. 
Als je werkt met een team dan wil je er natuurlijk alles uithalen wat er in zit!
 
Met KATA groet,
Ellen
Over de schrijver
Reactie plaatsen