Maak van je team een top team door coachend leiderschap te ontwikkelen

Ga naar een next level met je team 

Met deze praktische online Mastertraining ga je meer uit je team halen.
Zonder dat je er harder aan moet trekken.

Werk aan je team en verbeter de kwaliteit van je team.

Zorg voor een sterkfundament en haal het maximale uit je team.

Met een doelgericht en zelfstandig team 

beter presteren

teamwork

Als jij dit herkent?

Loopt je team wel okay maar het kan en moet echt beter?

Je voelt de frustratie bij jezelf omdat je net als ieder ander jaar een jaarplan gemaakt en daar heb je echt veel energie in gestopt omdat je dit belangrijk vindt. Je bent per slot van rekening,  als leidinggevende, eindverantwoordelijk voor het behalen van dit plan.

Je ziet, nadat je vol goede moed je plan uiteengezet aan je team, dat het plan naar de achtergrond is verschoven.

Terwijl je toch het idee had dat iedereen wist wat ze moesten doen en daarmee aan de slag zouden gaan. Omdat de waan van de dag het overneemt schiet het erbij jezelf ook bij in en de tijd ontbreekt om veel aandacht te geven aan je team  


Er komen steeds andere dingen tussendoor en je ziet dat iedereen gewoon zijn ding blijft doen. Je ziet dat ze niet bezig zijn met de o, zo belangrijk doelen. En daar baal je van en je begrijpt niet hoe dit kan. Je ligt er nog net niet 's nachts wakker van, maar het zit je niet lekker. Hoe zorg je er nu voor dat je team met het plan aan de slag gaat?


Je ziet dat de resultaten onder druk komen te staan. De hoog nodige veranderingen en verbeteringen komen er zo niet. Je mist dat je team verantwoordelijkheid neemt.

Je vraagt je af hoe je het nu voor elkaar gaat krijgen?

Bij Ellen heb ik de online training en de daarbij behorende ondersteunende coaching gedaan.

Startend met, help ik wil mijn team richting en structuur geven, maar hoe doe ik dit?

De KATA methodiek stond hierbij centraal. Ellen biedt hierin een veilige leeromgeving, waar geen vraag te gek is!

Ze speelt fijn in op de huidige werksituatie, waardoor ik de sessies nooit als bovenop mijn werk heb ervaren. Samen reflecteren en leren.

Manager Human Talent & Kwaliteit, Variantzorg

Ik ben iedere avond steeds later thuis en aan het einde van de week is het echt wel op! De hele week heb ik vergaderingen en tussendoor ben ik met medewerkers in gesprek. Maar die zitten vaak op de toer van: het kan niet of het lukt niet. Ik ben dan degene die met de oplossingen moet komen. Soms doe ik het gewoon zelf wel even want dan gaat het tenminste sneller. Ik heb weinig vertrouwen in het team dat ze het zelfstandig  oppakken.'

Dit zei Petra een teamleidster aan begin van het jaar nog.

Nu heeft Petra ontdekt dat het ook anders kan. Doordat ze haar aanpak heeft gewijzigd hoeft ze nu niet meer overal bij aanwezig te zijn. Ze laat veel meer over aan haar team. Ze houdt het natuurlijk wel in de gaten, maar ze is nu meer bezig met het stimuleren van haar team om zelf tot oplossingen te komen in plaats van het zelf doen.

Het geeft zoveel ruimte en veel meer grip. Daarbij merkt ze ook dat het team effectiever is en meer resultaat bereikt. Dit geeft energie en plezier!

_________________________________________________________________________________________

Je bent niet voor niets teamleider geworden! Je wilt bijvoorbeeld  meer invloed kunnen uitoefenen en een bijdrage leveren aan het bedrijf of organisatie waar je voor werkt. Of misschien wil je graag mensen motiveren en ervoor zorgen dat ze zich kunnen ontwikkelen.


Zo ook voor Jan, een teamleider, die al een tijdje werkzaam is in deze functie.

👎 Jan merkt door alle hectiek van de dag, dat zijn aanpak niet goed meer werkt om het maximale uit zijn team te  halen. 

👎 Jan doet veel op zijn gevoel en ziet dat het steeds meer tijd kost om het voor elkaar te krijgen en daar baalt hij van. Tijd heeft hij toch al bijna niet en daarbij komt dat hij het idee heeft dat hij veel moet oplossen. 

👎 Jan maakt zich ook zorgen dat hij niet aan de verwachtingen voldoet. Zowel van het team als zijn manager. Daar baalt hij echt van!

Ik ben met Jan aan het werk gegaan en wij hebben samen gekeken waar hij staat, wat hij wil bereiken. Hij is met onze aanpak aan de slag gegaan. Voor Jan werd als snel duidelijk dat hij het veel effectiever kan aanpakken en nu met meer structuur zijn team aanstuurt. Dit zorgt voor duidelijkheid in het team en het team schiet niet meer alle kanten op. 

Als je dit niet wilt!

Pff iedere avond zit ik nog achter de computer om problemen op te lossen. Terwijl ik vind dat eigenlijk mijn team dit zelf zou moeten kunnen.

De waan van de dag regeert en ik heb nergens tijd voor. Terwijl ook deadlines gehaald moeten worden. En mijn team pakt niet die verantwoordelijkheid goed op.

Ik zie steeds meer dat mijn team achterover gaat hangen en er is weinig betrokkenheid bij de teamdoelen. Met als gevolg dat ik steeds meer ga zenden en harder ga trekken.

Samen werkt beter!

Wil je een team dat doelgericht werkt?

Het aller, aller, allerbelangrijkste is dat een team weet waarom ze moeten samenwerken en dat er een richting is en eindbestemming waar je samen naar toe wilt.

Volgens onderzoek hangt 75% van het succes af van houding en gedrag. En toch willen vaak organisaties en ondernemers zich alleen bezig houden met techniek en innovatie. 

Dit zorgt ervoor dat je team niet maximaal presteert en dat er geen doelgerichte teamcultuur is. Er gaat kostbare energie verloren doordat te weinig aandacht wordt geven aan die 75%. Dat zijn gemiste kansen.

De afgelopen 20 jaar, dat ik zelfstandig ondernemer ben, heb ik gezien dat het vaak aan toeval wordt overgelaten of er wel of niet doelen worden gerealiseerd.

Ik heb zelf ervaren dat teams, zonder gedoe en een duidelijke koers, optimaal presteren. In teams met gedoe en met veel struggles  ontbrak vaak de samenhang, structuur en focus. Met als gevolg slechte resultaten, uitval van teamleden, onnodig veel stress en energieverspilling.

Ik krijg vaak de vraag van leidinggevende:

help, hoe zorg ik ervoor dat mijn team gaat samenwerken?

Ik heb een hele fijne training gehad met waardevolle handvatten. Ik had een vrij concrete vraag dacht ik, maar na contact met Ellen kwam ik zelf tot het inzicht dat mijn vragen misschien wel wat groter zijn. De inhoud van deze KATA training sloot eigenlijk naadloos aan op mijn vraagstukken in “hoe ga ik nu aan de slag met mijn team?”

 

Natuurlijk heb je soms liever een live training, maar binnen de huidige tijd en maatregelen vond ik dit een super oplossing. Korte lijntjes van contact en een altijd toegankelijke leeromgeving met voorbeelden, heel erg prettig. Daarnaast heb ik Ellen ervaren als een fijne persoon met een praktisch luisterend oor.  

Spits Oosterwolde Saskia van Goor, kwaliteitsmanager

Doe vooral niets, dan krijg je dit!

 1. Als eerste bereik je niet het gewenste resultaat, je team werkt niet aan doelen en doen alleen hun ding.
 2. Je plan waar je zo hard aan hebt gewerkt beland in de la en de spirit in je team neemt af.
 3. Je geeft veel energie aan je team, omdat je wilt voorkomen dat er frustraties in je team ontstaan, maar echt veel bereik je er niet mee.
 4. Je neemt niet de tijd om ergens lang bij stil te staan,  de druk is hoog en je moet presteren. 
 5. Ontevreden klant omdat ze niet de juiste kwaliteit krijgen.
 6. Je team is niet in staat om zelf-organiserend en doelgericht te werken aan continu verbeteren.
 7. De waan van de dag regeert, met als gevolg dat je ambities stil komen te staan, en tegelijkertijd neemt je team geen verantwoordelijkheid.
 8. Een focus en structuur is misschien niet je sterkste kant,  maar het effect is dat je team alle kanten opschiet, met alle gevolgen van dien.
 9. Je kunt soms het gevoel hebben van;  'ik doe heel erg mijn best en toch komt dit niet tot uiting in onze resultaten'.

Wat wil je wel!

Je wilt een team dat lekker aan het werk is.

Zelfstandig aan de slag gaat en echt met elkaar samenwerkt om doelen te realiseren.

Je wilt dat jij meer balans hebt in je werk, en niet alles zelf hoeft te doen.

Je wilt energie krijgen van je team en vooral aan het einde van het jaar samen met je team de doelen halen.

Iedere kleine stap die je maakt, zorgt ervoor dat je grote stappen zet.

Hoe pak je dit aan?

 • Je gaat zelf werken aan doelgericht team,  met behulp van deze bouwstenen.
 • Je gaat de aanpak van de Verbeter KATA leren om een doelgerichte teamcultuur te ontwikkelen.
 • Je ontdekt een aanpak waardoor het haalbaar is om samen met je team met focus en structuur aan te brengen en jij ondersteunt het team hierbij.
 • Je past het geleerde direct toe in de praktijk.
 • Dit programma is voor leidinggevende die meer uit zijn/haar team wil halen.  
 • In eigen tempo de online modules volgen en werken aan je eigen ontwikkeling.
 • Waar je ook nog eens onbeperkt levenslang toegang toe krijgt. 
 • En kunt profiteren als er updates gedaan worden in het programma.
 • Het is geen rocket science, maar het begint bij begrijpen en doen.

"Een online programma dat je op praktische en boeiende wijze laat ervaren hoe krachtig de KATA methode is om te komen tot het verbeteren van teamprestaties en resultaten. In het online programma neemt Ellen je aan de hand van de Verbeter KATA mee in de verschillende stadia die je zult ervaren hoe een teamprestatie kan worden verbeterd. Ik heb de deze training ervaren als een goede mix om de theorie, welke wordt ondersteund met boeiende en pakkende filmpjes, afgewisseld met praktische opdrachten. Dat stelt je meteen in staat om de praktijk op je eigen team toe te passen. Je eigen teamplan opmaken. Door middel van de KATA Community is er gelegenheid om ervaring met elkaar te delen om tot nog betere prestaties te komen

Edwin Bathoorn- Teamleider

Dit is hoe ik je ga helpen om succesvol door het programma heen te gaan en te komen op het next-level met je team

Koers bepalen

Zonder koers geen eindresultaat. Je leert hoe belangrijk het is om een heldere visie en strategie te hebben.

Succesfactoren

Je gaat inzien welke succesfactoren belangrijk zijn voor je team en hoe je daar leiding aan geeft.

Resultaat bereiken

Het resultaat bereiken staat voorop en gaat echt om stappen maken om je doelen te realiseren met je team

Leren

Je gaat leren en ontdekken, uit je comfortzone stappen en begrijpen wat nodig is voor een doelgerichte teamcultuur

Dit betekent concreet in vaardigheden en resultaat;

Werkplan

Je ontwikkelt een teamplan voor het werken aan je team. Zodat je focus houdt op je resultaat en in kleine stappen je doelen realiseert.

Strategie

Je begrijpt wat een strategie is en je ontdekt waarom het belangrijk is dat je de oplossing zoekt buiten je eigen kennisgrens.  

Doelgericht team

Je team ontwikkelt een doelgerichte teamcultuur. En je leert werken met de Coaching KATA om je team te leren ontwikkelen.

Meer tijd

Je gaat je richten op wat echt belangrijk en je team gaat zelf aan slag,  zodat jij het niet meer allemaal zelf hoeft te doen. Dit levert je tijd op en geeft energie!

Ellen heeft mij geholpen om de doelstellingen van mijn team helder en duidelijk te maken. Op deze manier worden deze doelen inzichtelijk voor alle teamleden en kan er stapsgewijs gewerkt worden aan het realiseren. Ellen heeft mij uitgedaagd om echt op een andere manier naar de gestelde doelen te kijken en dit meer als coach met het team op te pakken.

Ook probeer ik de KATA technieken meer te gebruiken in mijn praktische aanpak, dat vind ik nog niet als vanzelf gaan. De training heeft als een vliegwiel gewerkt en mij verder geholpen om met mijn team verder te bouwen en te professionaliseren.

Susanne Boudesteijn, Teamleider Backoffice Drecht Dokters

Een online leerprogramma en direct toepasbaar. 

Dit is wat je gaat leren in de Mastertraining Next Level?

1. Missie en Strategische levenscyclus

Het begint natuurlijk altijd met hebben van een missie en duidelijke koers.
Je krijgt vervolgens inzicht in de Strategische Levenscyclus en begrijpt waarom je continu moet verbeteren om te blijven voortbestaan als organisatie of bedrijf. Je leert je eigen strategie te maken en er voor te zorgen dat je team aan de slag gaat met deze strategie.
Zonder koers is een team stuurloos!

2. Structuur met de Verbeter KATA

We gaan de Verbeter KATA Stappen verder uitdiepen zodat je nog beter begrijpt hoe je de Verbeter KATA kunt inzetten in je team. Zoals al aangegeven, is de Verbeter KATA geen rocket science. Het gaat er om dat je inziet hoe de KATA echt is in te zetten in je team en wat daarvoor nodig is. We laten ook zien hoe je PDCA kunt toepassen om een routine van leren te ontwikkelen.
 De PDCA-cyclus geeft het principe weer van continue verbetering en wordt gevormd door de facetten Plan-Do-Check-Act. Volgens het principe moet voor het bereiken van een hogere kwaliteit een continue cyclus op gang worden gebracht: het plannen van acties, de geplande acties uitvoeren, checken of de resultaten van de acties zijn zoals bedoeld en het bijsturen of bijstellen van de uitvoering.  

3. De bouwstenen die zorgen voor resultaat

Welke factoren zijn bepalend in het realiseren van resultaat?

In iedere organisatie zijn dezelfde bouwstenen van belang om samen tot resultaat te komen.

We laten je zien hoe deze bouwstenen er uitzien en waar direct al aandachtspunten liggen in je organisatie of bedrijf.

Als je niet weten hoe je moet bouwen heb je de kans dat je maar ergens begint zonder dat je weet wat je aan het doen bent.

4. Gedrag de sleutel voor het succes van je team

De sleutel voor verandering of beweging maken is gedrag. Wat ga je samen doen en wat moet je kunnen?

In veel organisaties wordt deze stap overgeslagen. Het wordt te moeilijk gevonden.

Maar hier ligt juist de sleutel. 

Echt begrijpen hoe dit werkt, maakt dat je een andere mind-set krijgt en een leercultuur ontwikkelt in je team.

We leren je de succesfactoren voor samenwerking en wat je kunt doen om deze in te zetten.

Van gedrag wat je kunt voordoen en wat je kunt nadoen

5. Een teamleider die medewerkers coacht aan de hand van de Coach KATA

Het gaat er natuurlijk niet om dat jij het werk alleen  doet.
Maar juist dat jij je medewerkers en team met de juiste vragen ondersteunt om zelf tot oplossingen te komen.

We laten je zien hoe je dit kunt doen met de Coach KATA. 

Ook werken we aan veerkracht en hoe je dit inzet je om obstakels te overwinnen. 

Met handvatten en tips hoe je medewerkers kunt aanspreken en feedback kunt geven.

6. Natuurlijk werk je aan de hand van je Verbeter KATA Plan

Je kunt nog zo veel weten, uiteindelijk gaat het om het doen.

Je maakt het Verbeter KATA Plan waardoor je stappen gaat zetten.

Je hoeft er niet alleen voor te staan. Je kunt als je wilt persoonlijke sparring krijgen. Dit doen we online en in deze sessie kun je al je vragen stellen en bespreken we samen welke stappen je gaat zetten.

We bespreken de praktijk en behandelen vragen waar je eventueel tegen aanloopt en wat goed gaat.

De voordelen van deze praktische Mastertraining Next Level?

 • Deze Mastertraining leert je op een inspirerende wijze leidinggeven aan je team en brengt je op een volgend level.
 • Je leert geen trucje maar een mind-set die blijvend is en in verschillende situaties toepast. 
 • Je leert wat teams nodig hebben om goed te functioneren en toepast in de praktijk zodat je je plan realiseert.

 • Je krijgt de mastertraining via onze online leeromgeving tot je beschikking en toegang tot de KATA Community. 
 • Je kunt in je eigen tempo de modules en bouwstenen volgen.
 • Je ontvang de handleiding om als KATA Coach te werken met je team.

 • Je kunt onbeperkt gebruik maken van de inhoud.
 • En als extra een coachcall van 60 minuten, waar we direct inzoomen op jouw team en hoe je aan de slag kunt gaan.
 • Je kunt ieder moment instappen!
 • Je kunt de Mastertraining helemaal zelfstandig doorlopen in eigen tijd en tempo.


Als je meer verdieping en sparring zoekt dan kun je de  Mastertraining combineren met persoonlijke coaching.

Samen afstemmen wat voor jou de beste optie is; plan dan een afspraak in.

Ellen neemt je mee in het belang van continue veranderen en verbeteren en de wijze waarop je dat via praktische methoden kunt behalen. Wat mij in het bijzonder heeft aangesproken is dat je leert wat het belang is van het onbekende, de kennisgrens van je teamleden en hoe belangrijk dat is om telkens stappen te kunnen blijven maken in het stellen en benaderen (behalen) van doelen. Via de Master Kata next level krijg je inzicht in elke stap die nodig. Ook het gegeven dat elke stap in het onbekende iets doet met de teamleden en dat de wijze waarop je als leidinggevende daarmee omgaat, belangrijk is om het team te begeleiden in het nemen van stappen in de goede richting. Dat zich in feite telkens weer herhaalt.                                     

Edwin Bathoorn - Teamleider

Net als Edwin starten met inspirerend leidinggeven?

Wat levert je het op?

Een inspirerende leidinggevende die het maximale uit het team haalt.

Tools en handvatten om in de praktijk in te zetten.

Effectief je energie inzetten op resultaat.

Handelen en doen, maar wel gericht op je uitdaging.

Je ontwikkelen als KATA Coach en je team begeleiden in continu verbeteren en het bereiken van resultaten.

Onbeperkt toegang en blijven leren en verbeteren.

Maak vrijblijvend een afspraak en 

ik kijk graag samen met je wat je nodig hebt en naar je investering.