Maak van je team een top team door coachend leiderschap te ontwikkelen

Ontwikkel succesvol leiderschap

En word die succesvolle leidinggevende die wél met zijn team doelen behaalt.
Zonder dat je er harder aan moet trekken.

Investeer in je team en verhoog de kwaliteit van je team

Neem de leiding in plaats van mee te werken.

Verbeter de prestaties met proactieve teams

Ik heb de hulp van de Teamontwikkelaars ingeroepen  bij het op orde krijgen van een breed takenpakket, het formuleren van doelstellingen en het betrekken van het team daarbij. Voor een groot deel is dat gelukt en daar waar dat niet zo is, lag de oorzaak bij mij. Ik vond het bijzonder plezierig om deze reis met Ellen te maken. Zij is een warme, inspirerende persoonlijkheid die mij op het pad hield daar waar ik er regelmatig uit de bocht dreigde te vliegen. De Intodrives methode was zeer waardevol, evenals de diverse methodieken die ze uit de KATA en de psychologie toepaste. De sessies zijn een aanrader voor iedereen die een heldere leidraad zoekt.

Myriam Senden, Fresco BV
teamwork

Ben jij dit?

Je werkt hard, maar de resultaten blijven uit. Je voelt je als een meewerkende voorman of -vrouw in je eigen bedrijf. De dagelijkse drukte neemt het over, en je hebt nauwelijks tijd om aandacht te besteden aan je team. Het overzicht is zoek, en je vraagt je af waar ze eigenlijk mee bezig zijn.

Dit frustreert je en je beseft dat het zo niet langer kan. Je draagt de druk op je schouders en het houdt je 's nachts bezig. Je verlangt naar een team dat verantwoordelijkheid neemt en proactief is, maar in plaats daarvan lijken ze achterover te leunen.

En wat doe je dan? Je pakt zelf het extra werk op, zelfs als dat ten koste gaat van je eigen taken. Maar dat is niet de oplossing. Er moet iets veranderen. Je kan en wilt zo niet jezelf blijven uitputten.

In de ontwikkeling van mijn bedrijven loop je als ondernemer tegen de muren omhoog zodra je personeel krijgt. Waar je de ene keer het bij het juiste eind hebt zit je er bij de andere werknemer volledig naast. Dit was nog te managen tot het team echt begon te groeien. Op onze zoektocht naar de juiste richting en handvaten kwamen we bij toeval bij Ellen terecht.


Ze leert om te kijken naar het hoe, wat en waarom. Elke meeting was en is nog steeds van grote meerwaarde voor de werknemers, bedrijf en ook zeker voor mijzelf. Tijdens deze meetings wordt zoveel duidelijk, we zijn erg blij met jou kennis, ervaring input.

Door haar manier van communicatie weet ze haar kennis en kunde goed over te brengen. We gaan binnenkort met het volledige team bij haar aan de slag, ik kijk er naar uit om deze kennis verder in de organisatie te laten groeien.
Wisse Hummel, Ondernemer - eigenaar NI Inspecties - Sonar

De praktijk

'Ik ben iedere avond steeds later thuis en aan het einde van de week is het echt wel op! De hele week heb ik vergaderingen en tussendoor ben ik met medewerkers in gesprek. Maar die zitten vaak op de toer van: het kan niet of het lukt niet. Ik ben dan degene die met de oplossingen moet komen. Soms doe ik het gewoon zelf wel even want dan gaat het tenminste sneller. Ik heb weinig vertrouwen in het team dat ze het zelfstandig  oppakken.'

Dit waren Petra's woorden aan het begin van het jaar. Maar nu, enkele maanden later, heeft Petra een transformatie doorgemaakt. Ze heeft ontdekt dat er een andere manier van werken mogelijk is.

Ze heeft haar aanpak volledig herzien, en dat heeft een wereld van verschil gemaakt. Petra hoeft nu niet meer overal bij te zijn, en ze heeft veel meer vertrouwen in haar team. Ze houdt uiteraard een oogje in het zeil, maar haar focus ligt nu op het aanmoedigen van haar team om zelf oplossingen te vinden, in plaats van alles zelf te doen.

Dit heeft haar zoveel ruimte gegeven, en ze voelt dat ze nu veel meer grip heeft op de situatie. Bovendien merkt ze dat haar team effectiever is en betere resultaten behaalt. Dit geeft haar een geweldige boost aan energie en plezier!

_________________________________________________________________________________________

Als je dit niet wilt!

'Elke avond zit ik achter de computer om problemen op te lossen. Ik vind dat mijn team dit eigenlijk zelf zou moeten kunnen.' Dit zei Anne, manager

'De waan van de dag beheerst mijn tijd, met dringende deadlines die gehaald moeten worden, terwijl mijn team niet de gewenste verantwoordelijkheid neemt.'  Gaf Henk, ondernemer aan.

'Ik zie steeds meer dat mijn team achterover gaat hangen en er is weinig betrokkenheid bij de teamdoelen. Met als gevolg dat ik steeds meer ga zenden en harder ga trekken.'  Zuchtte Peter, ondernemer.

Succesvol leiderschap zorgt voor  proactieve en productieve teams!

Het allerbelangrijkste, en ik bedoel echt het allerbelangrijkste, is dat een team een duidelijke waarom heeft voor samenwerken en dat er een heldere richting en eindbestemming is waar we gezamenlijk naartoe willen.

Hier is het harde feit: 75% van het succes hangt af van houding en gedrag, zo blijkt uit onderzoek. En toch richten organisaties en ondernemers zich vaak alleen op techniek en innovatie.

Dit gebrek aan aandacht voor die cruciale 75% leidt tot suboptimale prestaties van je team en een gebrek aan een proactiviteit. Kostbare energie gaat verloren doordat we hier te weinig aandacht aan besteden. Dat zijn gemiste kansen die we ons niet kunnen veroorloven.

In de afgelopen twee decennia van mijn zelfstandig ondernemerschap heb ik keer op keer gezien dat het realiseren van doelen vaak aan het toeval wordt overgelaten.

Ik heb persoonlijk ervaren dat teams zonder gedoe en met een heldere koers optimaal presteren.

Daarentegen ontbreekt in teams met problemen vaak samenhang, structuur en focus. Dit leidt tot teleurstellende resultaten, teamleden die uitvallen, onnodige stress en verspilde energie.

Leidinggevenden benaderen me vaak met dezelfde vraag: "Hoe krijg ik mijn team zover dat ze proactief en gerichter gaan samenwerken?"

Het is nu tijd om hier serieus werk van te maken!

Bij Ellen heb ik het masterprogramma gedaan met de online training en de daarbij behorende ondersteunende coachingsessies gevolgd.

Startend met, help ik wil mijn team richting en structuur geven, maar hoe doe ik dit?

De KATA methodiek stond hierbij centraal. Ellen biedt hierin een veilige leeromgeving, waar geen vraag te gek is!

Ze speelt fijn in op de huidige werksituatie, waardoor ik de sessies nooit als bovenop mijn werk heb ervaren. Samen reflecteren en leren.

Manager Human Talent & Kwaliteit, Variantzorg

Effectief leiderschap is de belangrijkste dingen op de eerste plaats zetten. Effectief management is de discipline om het uit te voeren.

Stehpen Covey

Ik heb een hele fijne training gehad met waardevolle handvatten. Ik had een vrij concrete vraag dacht ik, maar na contact met Ellen kwam ik zelf tot het inzicht dat mijn vragen misschien wel wat groter zijn. De inhoud van deze KATA training sloot eigenlijk naadloos aan op mijn vraagstukken in “hoe ga ik nu aan de slag met mijn team?”

 

Natuurlijk heb je soms liever een live training, maar binnen de huidige tijd en maatregelen vond ik dit een super oplossing. Korte lijntjes van contact en een altijd toegankelijke leeromgeving met voorbeelden, heel erg prettig. Daarnaast heb ik Ellen ervaren als een fijne persoon met een praktisch luisterend oor.  

Spits Oosterwolde Saskia van Goor, kwaliteitsmanager

Doe vooral niets, dan krijg je dit!

 1. Als eerste bereik je niet het gewenste resultaat, je team werkt niet aan doelen en doen alleen hun ding.
 2. Je plan waar je zo hard aan hebt gewerkt beland in de la en de spirit in je team neemt af.
 3. Je geeft veel energie aan je team, omdat je wilt voorkomen dat er frustraties in je team ontstaan, maar echt veel bereik je er niet mee.
 4. Je neemt niet de tijd om ergens lang bij stil te staan,  de druk is hoog en je moet presteren. 
 5. Ontevreden klant omdat ze niet de juiste kwaliteit krijgen.
 6. Je team is niet in staat om zelf-organiserend en doelgericht te werken aan continu verbeteren.
 7. De waan van de dag regeert, met als gevolg dat je ambities stil komen te staan, en tegelijkertijd neemt je team geen verantwoordelijkheid.
 8. Een focus en structuur is misschien niet je sterkste kant,  maar het effect is dat je team alle kanten opschiet, met alle gevolgen van dien.
 9. Je kunt soms het gevoel hebben van;  'ik doe heel erg mijn best en toch komt dit niet tot uiting in onze resultaten'.
 10. En het aller vervelendste is dat je niet verder komt dan een meewerkend voorman/vrouw komt terwijl je juist een succesvolle leidinggevende wilt zijn.

Wat wil je wel!

Je wilt een proactief team die lekker aan het werk is. 

Zelfstandig aan de slag gaat en écht met elkaar samenwerkt om doelen te realiseren. 

Je wilt dat jij meer balans hebt in je werk, en niet alles zelf hoeft te doen. 

Je wilt energie krijgen van je team en vooral succesvol zijn in je rol als leidinggevende of als ondernemer.

Elke kleine stap die je zet, brengt je dichter bij grote successen.

Wat is de strategie om dit te bereiken?

 • Werk zelf aan jouw leiderschap met behulp van deze stappen.
 • Leer de aanpak om een productief en doelgericht team te ontwikkelen.
 • Breng samen met je team focus en structuur aan met jouw ondersteuning.
 • Pas het geleerde direct toe in de praktijk.
 • Word de succesvolle leidinggevende die je wilt zijn met begrijpen en doen als basis.

"Een online programma dat je op praktische en boeiende wijze laat ervaren hoe krachtig de KATA methode is om te komen tot het verbeteren van teamprestaties en resultaten. In het online programma neemt Ellen je aan de hand van de Verbeter KATA mee in de verschillende stadia die je zult ervaren hoe een teamprestatie kan worden verbeterd. Ik heb de deze training ervaren als een goede mix om de theorie, welke wordt ondersteund met boeiende en pakkende filmpjes, afgewisseld met praktische opdrachten. Dat stelt je meteen in staat om de praktijk op je eigen team toe te passen. Je eigen teamplan opmaken. Door middel van de KATA Community is er gelegenheid om ervaring met elkaar te delen om tot nog betere prestaties te komen

Edwin Bathoorn- Teamleider

Dit is wat je gaat leren om succesvol leiderschap
 te ontwikkelen 

Koers bepalen

Zonder koers geen eindresultaat. Je leert hoe belangrijk het is om een heldere visie en strategie te hebben.

Succesfactoren

Je gaat inzien welke succesfactoren belangrijk zijn voor je team en hoe je daar leiding aan geeft.

Resultaat bereiken

Het resultaat bereiken staat voorop en gaat echt om stappen maken om je doelen te realiseren met je team

Leren

Je gaat leren en ontdekken, uit je comfortzone stappen en begrijpen wat nodig is voor een doelgerichte teamcultuur

Dit betekent concreet in vaardigheden en resultaat;

Werkplan

Je ontwikkelt een teamplan voor het werken aan je team. Zodat je focus houdt op je resultaat en in kleine stappen je doelen realiseert.

Strategie

Je begrijpt wat een strategie is en je ontdekt waarom het belangrijk is dat je de oplossing zoekt buiten je eigen kennisgrens.  

Proactief team

Een proactief team die samenwerkt aan doelen.

Waarbij jij de Coaching KATA inzet om je team te leren ontwikkelen.

Meer tijd

Je gaat je richten op wat echt belangrijk en je team gaat zelf aan slag,  zodat jij het niet meer allemaal zelf hoeft te doen. Dit levert je tijd op en geeft energie!

Ellen heeft mij geholpen om de doelstellingen van mijn team helder en duidelijk te maken. Op deze manier worden deze doelen inzichtelijk voor alle teamleden en kan er stapsgewijs gewerkt worden aan het realiseren. Ellen heeft mij uitgedaagd om echt op een andere manier naar de gestelde doelen te kijken en dit meer als coach met het team op te pakken.

Ook probeer ik de KATA technieken meer te gebruiken in mijn praktische aanpak, dat vind ik nog niet als vanzelf gaan. De training heeft als een vliegwiel gewerkt en mij verder geholpen om met mijn team verder te bouwen en te professionaliseren.

Susanne Boudesteijn, Teamleider Backoffice Drecht Dokters

Dit is het  programma wat  je direct gaat 

 toepassen in de praktijk. 

1. Missie en Strategie

 • Ontwikkel een heldere missie en koers voor richting.
 • Creëer een effectieve strategie en betrek je team actief.
 • Voorkom stuurloosheid door een duidelijke koers te behouden.

2. Structuur met de aanpak

 • Diep de stappen uit en implementeer ze in je team.
 • Leer effectieve routines voor leren en ontwikkeling.
 • Bereik een hogere kwaliteit en start een continue verbeteringscyclus.

3. De bouwstenen die nodig zijn voor je team

 • Ontdek cruciale factoren voor teamresultaten.
 • Identificeer essentiële bouwstenen en focuspunten.
 • Voorkom willekeurig beginnen door gericht te weten hoe je moet bouwen.

4. De sleutel voor het succes van je team is gedrag

 • Ontgrendel verandering en beweging door gedrag.
 • Succesfactoren voor samenwerking onthuld.
 • Leer gedrag voordoen en navolgen voor jouw succes.

5. Leer effectief communiceren en je team te coachen.

 • Transformeer naar een coachende leider met krachtige vragen.
 • Ontdek de Coach KATA-methode in actie.
 • Versterk je leiderschap met essentiële communicatietools.

6. Je hoeft het niet alleen te doen!

 • Samenwerking voor concrete actie in (online) 1:1 sparring.
 • Gezamenlijk streven we naar het bereiken van jouw specifieke doelen.
 • We bespreken de stappen in jouw unieke context.
 • Directe focus op jouw praktijk, behandeling van uitdagingen en successen.
 • Ondersteuning bij obstakels om tot het gewenste resultaat te komen.

Nog even samengevat 

 • Ontwikkel succesvol leiderschap voor inspirerend teammanagement.
 • Verwerf een blijvende mindset, geen tijdelijke trucjes.
 • Effectieve strategieën leren om je team en medewerkers optimaal te laten presteren, direct toepasbaar voor het behalen van je doelen.
 • Verander in een effectieve coach voor je team.
 • Je krijgt alle tools en handvatten via onze online leeromgeving tot je beschikking.
 • Je kunt in je eigen tempo de modules en stappen volgen.
 • Je kunt onbeperkt gebruik maken van de inhoud.
 • Je kunt ieder moment instappen!


Je hoeft het niet alleen te doen. Als je daarvoor kiest help ik je persoonlijk verder om het geleerde direct toe te passen in de praktijk.
Als je deze stap wilt zetten om van een meewerkende voorman/vrouw naar een succesvolle leidinggevende te groeien, nodig ik je van harte uit om een gratis strategiegesprek met mij te plannen.

Neem vrijblijvend contact op 
Gratis en zonder verplichting!

Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg

In de ontwikkeling van mijn bedrijven loop je als ondernemer tegen de muren omhoog zodra je personeel krijgt. Waar je de ene keer het bij het juiste eind hebt zit je er bij de andere werknemer volledig naast. Dit was nog te managen tot het team echt begon te groeien. Op onze zoektocht naar de juiste richting en handvaten kwamen we bij toeval bij Ellen terecht.

Ze leert om te kijken naar het hoe, wat en waarom. Elke meeting was en is nog steeds van grote meerwaarde voor de werknemers, bedrijf en ook zeker voor mijzelf. Tijdens deze meetings wordt zoveel duidelijk, we zijn erg blij met jou kennis, ervaring input.

Door haar manier van communicatie weet ze haar kennis en kunde goed over te brengen. We gaan binnenkort met het volledige team bij haar aan de slag, ik kijk er naar uit om deze kennis verder in de organisatie te laten groeien.

Wisse Hummel Ondernemer NI Inspecties en Sonar

Net als Wisse starten met inspirerend leiderschap?

Wat levert het je op?

 • Jij wordt die inspirerende en succesvolle leidinggevende die het maximale uit het team haalt in plaats van die meewerkende voorman/vrouw.
 • Je krijgt overzicht en je weet wat je moet doen om te werken aan je team.
 • Je zet je energie effectief in en het levert ook echt resultaat op.
 • Handelen en doen, maar wel gericht op je uitdaging.
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt een Coach voor je team!