Maak van je team een top team door coachend leiderschap te ontwikkelen

Ontwikkel succesvol leiderschap

En word die succesvolle leidinggevende die wél met zijn team doelen behaalt.
Zonder dat je er harder aan moet trekken.

Werk aan je team en verbeter zo de kwaliteit van je team

Ga leidinggeven in plaats van meewerken

Met een doelgericht en zelfstandig team 

beter presteren

teamwork

Als jij dit herkent?

Je voelt de frustratie bij jezelf opkomen omdat je jaarplan niet van de grond komt. Je loopt te trekken en je gaat onbewust steeds harder werken

Je merkt ook dat ondanks dat je  vol goede moed je plan hebt gepresenteerd  aan je team, het plan snel naar de achtergrond verschuift.

De waan van de dag neemt het over en zelf heb je ook weinig tijd om aandacht te geven aan je team. Laat staan om je plan iedere keer te bespreken.

Je baalt hier goed van en je begrijpt niet hoe dit kan. Je ligt er nog net niet 's nachts wakker van, maar het zit je niet lekker. Je voelt wel die druk op je schouders en je weet gewoon dat je er zo niet komt. Je mist bovendien dat je team verantwoordelijkheid neemt en ziet dat ze achterover aan het leunen zijn.

Je vraagt je af hoe je het voor elkaar gaat krijgen. Want je wilt slagen als leidinggevende en voorkomen dat je wordt afgerekend omdat je je doelen niet gaat realiseren.

Bij Ellen heb ik de online training en de daarbij behorende ondersteunende coaching gedaan.

Startend met, help ik wil mijn team richting en structuur geven, maar hoe doe ik dit?

De KATA methodiek stond hierbij centraal. Ellen biedt hierin een veilige leeromgeving, waar geen vraag te gek is!

Ze speelt fijn in op de huidige werksituatie, waardoor ik de sessies nooit als bovenop mijn werk heb ervaren. Samen reflecteren en leren.

Manager Human Talent & Kwaliteit, Variantzorg

Ik ben iedere avond steeds later thuis en aan het einde van de week is het echt wel op! De hele week heb ik vergaderingen en tussendoor ben ik met medewerkers in gesprek. Maar die zitten vaak op de toer van: het kan niet of het lukt niet. Ik ben dan degene die met de oplossingen moet komen. Soms doe ik het gewoon zelf wel even want dan gaat het tenminste sneller. Ik heb weinig vertrouwen in het team dat ze het zelfstandig  oppakken.'

Dit zei Petra een teamleidster aan begin van het jaar nog.

Nu heeft Petra ontdekt dat het ook anders kan. Doordat ze haar aanpak heeft gewijzigd hoeft ze nu niet meer overal bij aanwezig te zijn. Ze laat veel meer over aan haar team. Ze houdt het natuurlijk wel in de gaten, maar ze is nu meer bezig met het stimuleren van haar team om zelf tot oplossingen te komen in plaats van het zelf doen.

Het geeft zoveel ruimte en veel meer grip. Daarbij merkt ze ook dat het team effectiever is en meer resultaat bereikt. Dit geeft energie en plezier!

_________________________________________________________________________________________

Je bent niet voor niets teamleider geworden! Je wilt bijvoorbeeld  meer invloed kunnen uitoefenen en een bijdrage leveren aan het bedrijf of organisatie waar je voor werkt. Of misschien wil je graag mensen motiveren en ervoor zorgen dat ze zich kunnen ontwikkelen. Maar bovenal wil je succesvol zijn in je rol als leidinggevende.


Zo ook voor Jan, een teamleider, die al een tijdje werkzaam is in deze functie.

👎 Jan merkt door alle hectiek van de dag, dat zijn aanpak niet goed meer werkt om het maximale uit zijn team te  halen. 

👎 Jan doet veel op zijn gevoel en ziet dat het steeds meer tijd kost om het voor elkaar te krijgen en daar baalt hij van. Tijd heeft hij toch al bijna niet en daarbij komt dat hij het idee heeft dat hij veel moet oplossen. 

👎 Jan maakt zich ook zorgen dat hij niet aan de verwachtingen voldoet. Zowel van het team als zijn manager. Daar baalt hij echt van!

Samen met Jan heb ik  gekeken waar hij staat en wat hij wil bereiken. Hij is met de aanpak aan de slag gegaan. Voor Jan werd als snel duidelijk dat hij het veel effectiever kan aanpakken en nu met meer structuur zijn team aanstuurt. Dit zorgt voor duidelijkheid in het team en het team schiet niet meer alle kanten op. 

Als je dit niet wilt!

Pff iedere avond zit ik nog achter de computer om problemen op te lossen. Terwijl ik vind dat eigenlijk mijn team dit zelf zou moeten kunnen.

De waan van de dag regeert en ik heb nergens tijd voor. Terwijl ook deadlines gehaald moeten worden. En mijn team pakt niet die verantwoordelijkheid goed op.

Ik zie steeds meer dat mijn team achterover gaat hangen en er is weinig betrokkenheid bij de teamdoelen. Met als gevolg dat ik steeds meer ga zenden en harder ga trekken.

Samen werkt beter!

Wil je een succesvolle leidinggevende zijn met een doelgericht team? 

Het aller, aller, allerbelangrijkste is dat een team weet waarom ze moeten samenwerken en dat er een richting is en eindbestemming waar je samen naar toe wilt.

Volgens onderzoek hangt 75% van het succes af van houding en gedrag. En toch willen vaak organisaties en ondernemers zich alleen bezig houden met techniek en innovatie. 

Dit zorgt ervoor dat je team niet maximaal presteert en dat er geen doelgerichte teamcultuur is. Er gaat kostbare energie verloren doordat te weinig aandacht wordt geven aan die 75%. Dat zijn gemiste kansen.

De afgelopen 20 jaar, dat ik zelfstandig ondernemer ben, heb ik gezien dat het vaak aan toeval wordt overgelaten of er wel of niet doelen worden gerealiseerd.

Ik heb zelf ervaren dat teams, zonder gedoe en een duidelijke koers, optimaal presteren. In teams met gedoe en met veel struggles  ontbrak vaak de samenhang, structuur en focus. Met als gevolg slechte resultaten, uitval van teamleden, onnodig veel stress en energieverspilling.

Ik krijg vaak de vraag van leidinggevende:

help, hoe zorg ik ervoor dat mijn team gaat samenwerken?

Ik heb een hele fijne training gehad met waardevolle handvatten. Ik had een vrij concrete vraag dacht ik, maar na contact met Ellen kwam ik zelf tot het inzicht dat mijn vragen misschien wel wat groter zijn. De inhoud van deze KATA training sloot eigenlijk naadloos aan op mijn vraagstukken in “hoe ga ik nu aan de slag met mijn team?”

 

Natuurlijk heb je soms liever een live training, maar binnen de huidige tijd en maatregelen vond ik dit een super oplossing. Korte lijntjes van contact en een altijd toegankelijke leeromgeving met voorbeelden, heel erg prettig. Daarnaast heb ik Ellen ervaren als een fijne persoon met een praktisch luisterend oor.  

Spits Oosterwolde Saskia van Goor, kwaliteitsmanager

Doe vooral niets, dan krijg je dit!

 1. Als eerste bereik je niet het gewenste resultaat, je team werkt niet aan doelen en doen alleen hun ding.
 2. Je plan waar je zo hard aan hebt gewerkt beland in de la en de spirit in je team neemt af.
 3. Je geeft veel energie aan je team, omdat je wilt voorkomen dat er frustraties in je team ontstaan, maar echt veel bereik je er niet mee.
 4. Je neemt niet de tijd om ergens lang bij stil te staan,  de druk is hoog en je moet presteren. 
 5. Ontevreden klant omdat ze niet de juiste kwaliteit krijgen.
 6. Je team is niet in staat om zelf-organiserend en doelgericht te werken aan continu verbeteren.
 7. De waan van de dag regeert, met als gevolg dat je ambities stil komen te staan, en tegelijkertijd neemt je team geen verantwoordelijkheid.
 8. Een focus en structuur is misschien niet je sterkste kant,  maar het effect is dat je team alle kanten opschiet, met alle gevolgen van dien.
 9. Je kunt soms het gevoel hebben van;  'ik doe heel erg mijn best en toch komt dit niet tot uiting in onze resultaten'.
 10. En het aller vervelendste is dat je niet verder komt dan een meewerkend voorman/vrouw komt terwijl je juist een succesvolle leidinggevende wilt zijn.

Wat wil je wel!

Je wilt een team dat lekker aan het werk is.

Zelfstandig aan de slag gaat en echt met elkaar samenwerkt om doelen te realiseren.

Je wilt dat jij meer balans hebt in je werk, en niet alles zelf hoeft te doen. 

Je wilt energie krijgen van je team en vooral succesvol zijn in je rol als leidinggevende.

Iedere kleine stap die je maakt, zorgt ervoor dat je grote stappen zet.

Hoe pak je dit aan?

 • Je gaat zelf werken aan jouw doelgericht team,  met behulp van deze stappen.
 • Je gaat de aanpak leren om een doelgericht team te ontwikkelen.
 • Met deze aanpak is het haalbaar is om samen met je team focus en structuur aan te brengen en jij ondersteunt het team hierbij.
 • Je past het geleerde direct toe in de praktijk.
 • Jij gaat die succesvolle leidinggevende worden die je graag wil zijn!
 • Het is geen rocket science, maar het begint bij begrijpen en doen.

"Een online programma dat je op praktische en boeiende wijze laat ervaren hoe krachtig de KATA methode is om te komen tot het verbeteren van teamprestaties en resultaten. In het online programma neemt Ellen je aan de hand van de Verbeter KATA mee in de verschillende stadia die je zult ervaren hoe een teamprestatie kan worden verbeterd. Ik heb de deze training ervaren als een goede mix om de theorie, welke wordt ondersteund met boeiende en pakkende filmpjes, afgewisseld met praktische opdrachten. Dat stelt je meteen in staat om de praktijk op je eigen team toe te passen. Je eigen teamplan opmaken. Door middel van de KATA Community is er gelegenheid om ervaring met elkaar te delen om tot nog betere prestaties te komen

Edwin Bathoorn- Teamleider

Dit is hoe ik je ga helpen om succesvol leiderschap
te ontwikkelen

Koers bepalen

Zonder koers geen eindresultaat. Je leert hoe belangrijk het is om een heldere visie en strategie te hebben.

Succesfactoren

Je gaat inzien welke succesfactoren belangrijk zijn voor je team en hoe je daar leiding aan geeft.

Resultaat bereiken

Het resultaat bereiken staat voorop en gaat echt om stappen maken om je doelen te realiseren met je team

Leren

Je gaat leren en ontdekken, uit je comfortzone stappen en begrijpen wat nodig is voor een doelgerichte teamcultuur

Dit betekent concreet in vaardigheden en resultaat;

Werkplan

Je ontwikkelt een teamplan voor het werken aan je team. Zodat je focus houdt op je resultaat en in kleine stappen je doelen realiseert.

Strategie

Je begrijpt wat een strategie is en je ontdekt waarom het belangrijk is dat je de oplossing zoekt buiten je eigen kennisgrens.  

Doelgericht team

Je team ontwikkelt een doelgerichte teamcultuur. En je leert werken met de Coaching KATA om je team te leren ontwikkelen.

Meer tijd

Je gaat je richten op wat echt belangrijk en je team gaat zelf aan slag,  zodat jij het niet meer allemaal zelf hoeft te doen. Dit levert je tijd op en geeft energie!

Ellen heeft mij geholpen om de doelstellingen van mijn team helder en duidelijk te maken. Op deze manier worden deze doelen inzichtelijk voor alle teamleden en kan er stapsgewijs gewerkt worden aan het realiseren. Ellen heeft mij uitgedaagd om echt op een andere manier naar de gestelde doelen te kijken en dit meer als coach met het team op te pakken.

Ook probeer ik de KATA technieken meer te gebruiken in mijn praktische aanpak, dat vind ik nog niet als vanzelf gaan. De training heeft als een vliegwiel gewerkt en mij verder geholpen om met mijn team verder te bouwen en te professionaliseren.

Susanne Boudesteijn, Teamleider Backoffice Drecht Dokters

Een programma die je direct kunt toepassen in de praktijk. 

Dit is wat je gaat leren in succesvol leiderschap?

1. Missie en Strategie

Het begint natuurlijk altijd met hebben van een missie en duidelijke koers.
Je leert je eigen strategie te maken en er voor te zorgen dat je team aan de slag gaat met deze strategie.
Zonder koers is een team stuurloos!

2. Structuur met de aanpak

Je gaat de stappen uitdiepen en deze inzetten in je team.
Je leert hoe je een routine kunt toepassen om te leren en te ontwikkelen.
Volgens dit  principe bereik je een hogere kwaliteit om een continue cyclus van verbeteren op gang te brengen.

3. De bouwstenen die zorgen voor team resultaat

Je leert welke factoren bepalend zijn voor het teamresultaat.

Jet ziet welke bouwstenen je nodig hebt en waar jij aandacht aan kunt geven.

Als je niet weten hoe je moet bouwen heb je de kans dat je maar ergens begint zonder dat je weet wat je aan het doen bent.

4. Gedrag de sleutel voor het succes van je team

De sleutel voor verandering of beweging maken is gedrag. Wat ga je samen doen en wat moet je kunnen?

De sleutel voor jouw succes! 

We leren je de succesfactoren voor samenwerking en wat je kunt doen om deze in te zetten.

Van gedrag wat je kunt voordoen en wat je kunt nadoen

5. Een teamleider die medewerkers coacht aan de hand van de Coach KATA

Jij gaat van meewerkende voorman/vrouw naar een coach die je team met de juiste vragen ondersteunt om zelf tot oplossingen te komen.

We laten je zien hoe je dit kunt doen met de Coach KATA. 

Communicatie is het allerbelangrijkste. Je ontvangt tools en handvatten om je leiderschap verder te ontwikkelen.

6. Je hoeft het niet alleen te doen!

Je kunt nog zo veel weten, uiteindelijk gaat het om het doen.

En je hoeft er niet alleen voor te staan. 

Als je kiest voor persoonlijke sparring. Dit doe ik in online 1;1 sessies. 

We gaan samenwerken om jouw doelen te realiseren.  We bespreken samen welke stappen je gaat zetten.

We zoomen direct in op jouw praktijk en behandelen vragen waar je eventueel tegen aanloopt en wat goed gaat.

De voordelen van deze aanpak?

 • Met deze aanpak ontwikkel je succesvol leiderschap en ga je  op een inspirerende wijze leiding geven aan jouw team.
 • Je leert geen trucje maar een mind-set die blijvend is.
 • Je leert wat jij moet doen om jouw team en medewerkers goed te laten functioneren, en je past dit direct toe in de praktijk zodat je je doelen realiseert. 
 • Je leert hoe een coach kunt zijn voor je team.

 • Je krijgt alle tools en handvatten via onze online leeromgeving tot je beschikking.
 • Je kunt in je eigen tempo de modules en stappen volgen.
 • Je kunt onbeperkt gebruik maken van de inhoud.
 • Je kunt ieder moment instappen!


 • Je hoeft het niet alleen te doen. Als je daarvoor kiest help ik je graag persoonlijk verder om het geleerde direct toe te passen in de praktijk.


Zet jij dit stap om van een meewerkende voorman/vrouw naar een succesvolle leidinggevende te gaan, dan nodig ik je uit om een gratis strategie gesprek met mij in te plannen.

Boek hier gratis je strategie gesprek in
Gratis en zonder verplichting!

Net als Gertia starten met inspirerend leiderschap?

Wat levert het je op?

 • Jij wordt die inspirerende en succesvolle leidinggevende die het maximale uit het team haalt in plaats van die meewerkende voorman/vrouw.
 • Je krijgt overzicht en je weet wat je moet doen om te werken aan je team.
 • Je zet je energie effectief in en het levert ook echt resultaat op.
 • Handelen en doen, maar wel gericht op je uitdaging.
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt een Coach voor je team!


Maak vrijblijvend een afspraak en 

ik kijk graag samen met je wat je nodig hebt en naar de investering.