Wil je graag controle hebben over je team?
Wil je graag controle hebben over je team?
28 juni 2020 
1 min. leestijd

Wil je graag controle hebben over je team?

Direct maar een vraag in deze derde mail. Wil je graag controle hebben over je team?

Onze behoefte aan controle is groot. We vinden het heel vervelend als we niet weten hoe iets werkt of naar toe leidt. Als we niet zeker zijn over wat er gaat gebeuren worden we onzeker. En al helemaal als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt. Dit levert stress op bij veel mensen en wat we misschien zelf ook wel eens hebben ervaren.
En toch kun je je afvragen of het wel bestaat dat we ergens de controle over hebben? Is alles maakbaar zoals wij het geregeld willen hebben?

Ik denk het niet. Ik denk dat het niet zozeer gaat om controle, maar veel meer over het vertrouwen hebben in jezelf of in elkaar. Interessant voorbeeld is dat door de Corona veel mensen thuis moesten werken. Wat daarvoor ondenkbaar was omdat we niet vertrouwden dat het werk daarvoor geschikt was, of dat het goed uitgevoerd zou worden. Het tegendeel is bewezen.

Dus in hoeverre moet je dan controle over je team willen hebben? Of gaat het hier ook om het vertrouwen hebben dat het team goed presteert. Als er vertrouwen is, dan is controle niet nodig. Echter vertrouwen gaat niet vanzelf en daar heb je als leider een cruciale rol in. Dit wordt door veel mensen vaak onderschat.

Hoe kun je dan als leider toch vertrouwen hebben in je team dat ze resultaten bereiken, zonder dat jij er bovenop moet zitten en de hele dag bezig bent met lijstjes opvragen?

Dit is het derde tipje van de sluier.
Vertrouwen in je team begint met duidelijkheid en richting te geven aan je team. Wat niet werkt is ze laten bungelen, met als gevolg onzekerheid en passiviteit. Misschien een dood doener, maar ik zie nog steeds teams in organisaties die dit niet voor elkaar hebben. In het webinar vertel ik je er meer over.

Benieuwd naar de sleutel om te bouwen aan je team? Doe mee met het vernieuwde (2.0) gratis webinar van donderdag 2 juli om 10.00 uur. 
Het is de laatste voor de zomer echt begint!

Weet je dat je nu al zin hebt om mee te doen. Geef je op via deze link 

En o ja er zit nog iets interessant voor je bij als je je nu opgeeft, op voorhand al!

Over de schrijver
Reactie plaatsen