Welk besluit neem jij?
Welk besluit neem jij?
14 juni 2024 
1 min. leestijd

Welk besluit neem jij?

Ken je dat gevoel, dat je precies weet wat je wilt, maar de stap om het ook daadwerkelijk te doen voelt als een enorme uitdaging? Ik kan erover meepraten.πŸ˜‰

Soms lijkt het besluit nemen om iets te gaan doen het moeilijkste deel van het hele proces, maar eigenlijk is dat slechts het begin. Zoals Amelia Earhart zei:
"Het moeilijkste is het besluit om het te gaan doen, de rest is voornamelijk vastberadenheid." 🚨

Neem bijvoorbeeld de gedachte om alleen nog maar die dingen te doen die er echt toe doen. Het klinkt eenvoudig genoeg, toch? Maar dan komen de excuses om de hoek kijken. "Dat kan niet, want ik moet eerst..." We stellen uit, twijfelen en vinden redenen waarom het nu niet het juiste moment is. πŸ₯΄

Of wat dacht je van hetΒ besluit om je minder te laten afleiden en meer structuur aan te brengen in je werk en leven? Klinkt als een goed plan, tot je je realiseert dat het misschien wel saai lijkt, of dat het moeilijk is om oude gewoontes te doorbreken.

Ik had onlangs een gesprek met Ton, een leidinggevende die overtuigd was dat structuur niet zo belangrijk was omdat de lijntjes binnen zijn bedrijf kort waren. "We lopen gewoon even bij elkaar binnen om iets te vragen," zei hij.πŸƒβ€β™€οΈ

Toch besloot hij uiteindelijk om samen met zijn team meer structuur aan te brengen in hun overleggen. Het effect was; veel meer rust, overzicht en ze gingen ook nog eens leren van elkaar.

Maar structuur op zichzelf is niet genoeg.
Het moet een doel dienen, anders wordt het slechts een lege huls. Het is belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met de structuur die je aanbrengt, anders zal het niet werken.

πŸ‘‰Β Dus, hoe zit het met jou?
Zie je structuur als een harnas dat je beperkt, of als een middel om je te helpen je doelen te bereiken?

Welke keuzes maak jij om elke dag stappen te zetten die bijdragen aan het realiseren van de resultaten die je voor ogen hebt?

🎯De beslissing om het te gaan doen is slechts het begin van de reis naar succes.
Β 

Heb je moeite om een besluit te nemen en je wilt even sparren? Maak dan een afspraak voor een gratis call.

πŸ“… Boek een gratis gesprek. Klik hier om een afspraak te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen