Hoe krijg je je team enthousiast voor die jaarlijkse doelstellingen?
Hoe krijg je je team enthousiast voor die jaarlijkse doelstellingen?
29 september 2023 
2 min. leestijd

Hoe krijg je je team enthousiast voor die jaarlijkse doelstellingen?

Hoe krijg je je team enthousiast voor die jaarlijkse doelstellingen? Laat me je een geheimpje vertellen...

Jij bent een lezer met ambities, een ondernemer of misschien wel een teamleider in spe!
 En natuurlijk wil jij aan het einde van het jaar je doelen realiseren.

Dus laten we het in deze blog nog eens hebben over dat jaarplan, want we gaan al weer naar het vierde kwartaal, dus je hebt nog tijd om bij te sturen. Maar misschien ben je ook al het jaarplan voor 2024 aan het voorbereiden. 


Hoe dan ook het staat vol met doelstellingen die klinken als iets wat je wilt bereiken in een futuristische sciencefictionfilm.😉Je weet wel, vijf procent meer omzet, zeven procent extra abonnementen, en als kers op de taart, vijf procent bezuinigen.

Tja, Peter dan, een ondernemer, zit met zijn handen in zijn haar. Hij heeft een team dat zich afvraagt hoe ze dat in hemelsnaam gaan klaarspelen.

Wat kan Peter nu het beste doen?

🎉 Tip 1: Begin met een epische uitdaging! 🎉
Dus, ik vroeg Peter om te starten met iets onverwachts: vraag je team in dat wekelijkse overleg wat nu een geweldige prestatie zou zijn voor jullie als team. Niet die cijfers, maar iets dat je doet opspringen van enthousiasme! Laat dat creatieve brein van ze los op een uitdaging waar ze echt warm voor lopen.

En dan, ondernemers of teamleiders, stop daar! Serieus, je hoeft niet de meesterstrateeg te zijn. Peter keek me aan alsof ik hem vroeg om een raket naar de maan te bouwen. Nee, joh, laat je team zelf deze super uitdaging bedenken! Uiteraard wel gericht op waar je wilt uitkomen met je bedrijf. Anders komt die raket misschien wel op een heel andere planeet terecht!

🤔 Tip 2: Laat ze meedenken! 🤔
Peter's reactie? "Mijn team wil vast niet meedenken," zei hij met een bedenkelijke frons. Maar heb je ze het ooit gewoon gevraagd? Peter schudde zijn hoofd als een professional in aannames maken. Weet je nog wel mijn vorige blog over aannames!.

We denken allemaal wel eens dat ze niet willen, of erger nog, dat ze het niet kunnen. Maar vergeet niet dat we als leiders ook moeten leren hoe we anderen kunnen leren.
 En dan komt het, mensen! Laat je teamleden meedenken over hoe ze de klus gaan klaren.

🚀 Tip 3: Kleine stappen vooruit! 🚀
Stel je voor dat je teamlid een grandioos idee heeft, maar het lijkt een eeuwigheid te duren om het te realiseren. Tja, niet echt handig als die doelstelling over een maand moet worden bereikt. Dus, daag ze uit om ideeën te verzinnen die snel uitvoerbaar zijn. Maak een plan in kleine, haalbare stappen die de uitdaging van je team een duwtje in de goede richting geven.

🙋‍♂️ Tip 4: Stel vragen! 🙋‍♀️
Je hoeft niet alles zelf te bedenken, Peter! Je kunt gewoon vragen stellen en de ideeën en suggesties van je teamleden sturen. Dit zorgt voor meer eigenaarschap, zoals dat zo mooi heet. Het vergt alleen een andere mindset en aanpak, maar geloof me, het werkt!

 Oké, Ik hoop dat deze tips je helpen om je team mee te krijgen met je plannen.

Maar wil je eens sparren over je team? Kijken hoe je het maximale eruit kunt halen? Maak dan een afspraak voor een gratis coachcall.

Oh, en voor de die-hard ondernemers die echt het verschil willen maken, check dan eens ons leiderschapsprogramma 'next-level.'

Want als je met een team werkt, wil je er natuurlijk alles uithalen wat erin zit!

Ik heb het al vaker gezegd een gesprek is gratis & geheel vrijblijvend.

Met andere woorden: Je hebt niks te verliezen.

 >> Klik hier om een online 1-op-1 gesprek met mij in te plannen (natuurlijk op een datum en tijd dat jou het beste uitkomt).

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen