Het moet echt beter met je team
Die lat moet echt hoger!
08 juli 2021 
2 min. leestijd

Die lat moet echt hoger!

Het moet echt beter, die lat moet omhoog en dat staat zeker op de agenda na de vakantie!

Je wilt dat je team het beter gaat doen. Niet omdat ze het nu zo slecht doen, maar wel omdat het cruciaal is voor de toekomst.


En ja die afspraak = afspraak mentaliteit wil je blijven waarborgen. Maar als je heel eerlijk bent zie je ook dat dit in de praktijk niet altijd goed gaat.

Zo merkte Dennis dit ook, een teamleider, die ieder overleg het volgende afspreekt: 'nou mensen is het helder zo, en kunnen we het op deze manier gaan oppakken'? Waarbij iedereen instemmend knikt.

En bij het volgende werkoverleg komen de excuses alweer op tafel. 'We zijn er niet aan toegekomen, er kwam iets anders tussendoor, de collega was er niet, ect. ect.

Om moedeloos van te worden. 😒

Als je mij een beetje volgt en je leest zo af en toe mijn blogs, wat ik natuurlijk helemaal tof vind, dan weet je ook wat mijn stokpaardje is, toch?

Ik weet het wel, maar doe het niet

Misschien weet je zelf wel hoe je het anders zou kunnen aanpakken. Maar zit je nog steeds met de vraag: hoe dan? En kom je niet verder.

Met als gevolg dat je nog steeds een team hebt die met excuses aankomt, en niet doet wat je samen hebt afgesproken.

Of misschien werkt je huidige aanpak niet goed waardoor deze frustratie blijft bestaan. Waardoor die lat niet hoger komt en je blijft hangen op hetzelfde niveau. Welke excuses heb je zelf om het niet anders te gaan aanpakken?


Nog even terug naar mijn stokpaardje. Dat is natuurlijk de Verbeter KATA.

Het ei van Columbus? Nee zeker niet. Is het dan Rocket Science? Nee ook niet. Is het simpel? Zeker weten, alleen we passen het niet toe in de praktijk. 😊 Waarom passen we het niet toe Ellen? Als de Verbeter KATA zo simpel is en direct toepasbaar is voor iedere organisatie en ieder team!

Een simpel antwoord is daar niet op te geven.

Wat ik zie is dat we het héél erg lastig vinden om stil te staan bij ons gedrag. Concreet benoemen en keuzes maken in wat je wel of niet wilt doen.

👉 Als je echt wilt verbeteren met je team dan weet je dat het niet werkt als je hetzelfde blijft doen. En al helemaal niet als je denkt dat je team dit vanzelf gaat doen.

Juist daarom is de Verbeter KATA er om je uit te dagen, en niet alleen om doelen te stellen, maar vooral om na te denken over wat je moet doen om het doel ook echt te realiseren. Dit betekent uit je comfortzone stappen.

Met de Verbeter KATA werk je structureel aan een doelgerichte cultuur waar iedereen steeds weer dat extra stapje wil en kan zetten. Niet omdat het moet, maar omdat het uitdagend is. 🏆  Train niet in beter samenwerken, train in beter presteren. Blijf concreet. ‘Wat doen om de prestaties te verbeteren’.


Ieder team die een extra stap wil zetten maakt het verschil voor de klant.

Niet de beste sterspelers winnen de wedstrijd, maar het beste team die er 110% voor gaat wint de wedstrijd.

Dus wat ga je doen?

Wil je ontdekken hoe je met de Verbeter KATA een doelgericht team creëert?

Of wil je blijven hangen in: we doen ons best en dat is goed genoeg en alles blijft zoals het was.

Als je wilt gaan voor kwaliteit kom dan naar de workshop die ik geef op 15 september. Hoe creëer je een doelgerichte teamcultuur?


Klik hier voor meer info! 


PS. 🎈 Heb je die kick-off al gepland voor na de zomer? 🎈


Wil je niet wachten tot september, maar nu direct in actie komen?
Maak dan een afspraak voor een gratis coachcall.  📞

Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op deze link en een afspraak in te plannen


Werk aan jezelf en je team als je wilt doen wat er toe doet! 😉

Met KATA groet,
Ellen



Over de schrijver
Reactie plaatsen