Werk je hard maar zie je weinig resultaat?
Werk je hard maar zie je weinig resultaat?
06 mei 2021 
2 min. leestijd

Werk je hard maar zie je weinig resultaat?

Weet je wat het is: ‘ik zie gewoon dat het harde werken nergens toe leidt, het is niet doeltreffend en vaak word ik en mijn team niet serieus genomen. Het is iedere keer hetzelfde liedje. Ik kan hier zo van balen want iedereen in mijn team is best van goede wil, maar ze klagen ook vaak dat ze niet verder komen.’

Is dit voor jou herkenbaar stel jezelf dan de volgende vraag:

🎇 Welke waarde lever je eigenlijk en ben jij en je team relevant voor je organisatie? 🎇

Misschien een hele directe vraag en denk je: ‘ik begrijp dit niet, want daar gaat het toch niet om, ik doe toch gewoon mijn best en dat moeten ze toch kunnen zien’.

Jazeker doe je “gewoon” je best. Echter als je niet weet welke waarde je levert en wat de toegevoegde waarde is van je team voor het bedrijf dan wordt het lastig om geloofwaardig te zijn in wat je doet. Dus als je klaagt over dat je niet doeltreffend bent omdat ze niet zien wat je er allemaal voor doet en dat geeft je het gevoel dat ze je niet serieus nemen, dan klopt dit vast en zeker.😌

Als je doeltreffend wilt zijn is het belangrijk dat je ook geloofwaardig bent en dit ook uitstraalt.

 

Hoe zorg je ervoor dat je geloofwaardig bent?

✔ Door duidelijk te zijn waar je voor staat en waar je wilt staan.

✔ Door ervoor te zorgen dat je voortdurend werkt aan je eigen capaciteiten en blijft verbeteren.

✔ Door continu na te denken over wat is mijn volgende stap en wat is mijn eigen houding en gedrag ten aanzien van het verbeteren van mijn eigen capaciteiten en die van het team waarin ik werk of leiding aan geef.

✔ Door jezelf en je team uit te dagen en te blijven leren zodat je waarde zichtbaar blijft.

 

Zoals je ziet het begint bij jezelf. Jezelf iedere keer weer opnieuw uitvinden is de sleutel om (duurzaam) geloofwaardig en waardevol te blijven voor de organisatie.

Voor veel mensen niet weggelegd. Niet omdat ze het niet kunnen, maar omdat ze de moeite niet willen nemen om te blijven investeren in zichzelf.

Waar sta jij zelf in dit verhaal? Wil jij wel de moeite nemen om er voor te zorgen dat jezelf blijft uitvinden, geloofwaardig blijft en daardoor doeltreffend bent? 🤔

Hoe is dit voor mij? Mijzelf blijven herontdekken blijft een zoektocht en vraagt ook dat ik de weg van de meeste weerstand durf te nemen. En dit doe ik eigenlijk altijd al, omdat ik steeds op zoek ben naar een volgende stap. Dit is natuurlijk soms lastig, maar geloof me, het geeft ook veel voldoening als ik merk dat ik daardoor verder kom en niet blijf stilstaan. Het zorgt ervoor dat ik blijf leren en dat geeft mij energie!

👉 Dus waar ga jij voor? Hoe zorg je ervoor dat jezelf blijft herontdekken en als je leidinggeeft je team hierin prikkelt en uitdaagt om dit ook te blijven doen?

👉 Eén ding is zeker het gaat niet vanzelf en het vraagt tijd, aandacht en investeren in jezelf en je team.

Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. Hoe dan? Ik ga graag met je in gesprek.

Als je een keertje wilt sparren over je team of voor jezelf? Kijken wat je zou kunnen verbeteren om richting te houden om het maximale uit jezelf en je team te halen?

Maak een afspraak voor een gratis coachcall.  📞

Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op deze link en een afspraak in te plannen

Werk aan je jezelf als je wilt doen wat er toe doet! 😉

Met KATA groet,
Ellen

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen