Kick-Off after corona start
Wat heb jij het meeste gemist?
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Wat heb jij het meeste gemist?

Wat heb jij de afgelopen periode het meeste gemist?

Ik denk dat 90% als eerste zal zeggen lekker even uit eten of langs vrienden gaan, en op een goede tweede plek misschien wel elkaar weer fysiek kunnen zien en spreken op het werk.

Het ziet er gelukkig naar uit dat we na de zomer écht meer ruimte krijgen om weer samen te komen. Dat is natuurlijk een goed vooruitzicht! 😊

Wat is veranderd?

Je begint nu vast te merken dat op je werk inmiddels zaken zijn veranderd. Het op afstand werken heeft impact gehad en de manier waarop we het werk zijn gaan organiseren is anders geworden.

Je bent misschien wel gewend geraakt aan meer vrijheid. Je eigen dag indelen en autonoom je werk doen. Maar de informele communicatie is er bij ingeschoten.

Met een scherm is het toch anders dan elkaar fysiek treffen. De befaamde koffie momenten en het even samen komen om te overleggen zijn gemist.

Het persoonlijke contact is hierdoor wat op de achtergrond geraakt. Natuurlijk functioneel werkte het online werken prima en heb je eigen gemaakt, maar de onderlinge verbinding was lastig om vast te houden. 🤔


 Herken jij dit in je team en/of organisatie?

Nu is dit vervelend, maar het goede vooruitzicht biedt ook weer een kans.😉 🖐

Want het is de uitgelezen kans om opnieuw met elkaar te herijken waar je staat, wie jullie willen zijn en hoe de samenstelling van het team er nu uitziet.

Een kans om elkaar opnieuw te ontmoeten en te bespreken wat je wilt behouden en wat je wilt gaan toevoegen. Misschien voor de nieuwe mensen die zijn begonnen tijdens de Corona tijd is het fijn om elkaar wat beter te leren kennen en visa versa.

Ik heb daarom het volgende voor je bedacht om met je team weer een eerste goede aftrap te maken. 👇🎈 Een korte Kick-off after Corona Teamstart.🎈


Dit betekent het volgende;

 👉  Elkaar weer ontmoeten door middel van de (kleuren) drijfveren, om weer bewust te worden van de intrinsieke motivatie. Ieder teamlid gaat een drijfverenscan (online) doen.
 👉 Het team ontdekt samen het teamprofiel en de sterke punten van het team.
 👉  Tijdens de teamsessie, één dagdeel, met elkaar (offline) in gesprek, elkaars profielen en het teamprofiel bespreken, en weer verbinding en contact maken met elkaar.

Vragen die vervolgens aanbod kunnen komen zijn:

✔ Wat hebben we de afgelopen periode gemist tijdens het werken op afstand? Hoe gaan we samen het als team weer oppakken?
✔ Welke veranderingen willen we als team graag behouden? Hoe zorgen we daarvoor?
✔ Wat is ervoor nodig om die nieuwe balans te creëren?
✔ Welke uitdaging hebben we als team voor dit jaar? Waar staan we nu?
 etc...

Met deze kick-off maak je samen een start om een nieuwe periode in te gaan. Een gemiste kans als je het als een vanzelfsprekendheid voorbij laat gaan en niet even samen stilstaat bij de afgelopen periode. Terugkijkend om te reflecteren en vooruitkijkend naar de volgende stappen.

Wil je dit op een mooie locatie doen dan kan dit bij de locatie van de Teamontwikkelaars www.natuurlijkzicht.nl :((maar elders kan ook 😊

Wil je meer weten en sparren hoe we dit voor jouw team kunnen inzetten.

Maak een afspraak voor een gratis coachcall.  📞

Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op deze link en een afspraak in te plannen

Werk aan jezelf en je team als je wilt doen wat er toe doet! 😉

 Met KATA groet,
 

Ellen

Over de schrijver
Reactie plaatsen