Waanzin, ze doen echt alleen hun ding!
Waanzin, ze doen echt alleen hun ding!
13 mei 2021 
2 min. leestijd

Waanzin, ze doen echt alleen hun ding!

Teamcultuur hoe bepalend is dit voor het succes van je team?   

Je team doet wat het moet doen en eigenlijk niet zo veel meer dan dat. Wat je ook doet dit is de huidige teamcultuur waar je nu inzit en mee te maken hebt.

Zou het niet heel erg prettig zijn als je een teamcultuur hebt waarin je team proactief werkt, aan de slag gaat met kansen en mogelijkheden? Dat ze zelf zien wat er gedaan moet worden en gemotiveerd zijn om het beste te doen voor je klant, gast, cliënt, leerling, patiënt ect.

Het punt is dat jij zelf bijdraagt aan de huidige teamcultuur. Want iedere dag versterkt de cultuur zichzelf, en als je leidinggeeft onderwijs je automatisch de heersende cultuur.

Jij bent dus mede bepalend voor de huidige cultuur en wat je team iedere dag laat zien of juist niet laat zien.

 

Wat wel blijven doen als je het niet anders wilt en de huidige cultuur in stand wilt houden

✔ Blijf iedere dag nog harder trekken of duwen zonder dat je nadenkt over wat je eigenlijk echt wilt, versterk je automatisch datgene wat je eigenlijk niet wilt. 📉

(Het bekende voorbeeld, denk de komende 10 seconden niet aan een roze olifant! 🐘)

✔ Zorg dat je geen tijd hebt om hier écht bij stil te staan. Het is druk en veel tijd is er niet om over dit soort dingen na te denken. De klant gaat voor en dan volgt de rest.

✔ Blijf gewoon meer zelf doen, gaat wel zo snel. Je weet dat je het niet oplost en alles hetzelfde blijft maar dan weet je in ieder geval zeker wat je hebt. 🤨

 

Hoe dan wel?

Stel je neemt iedere dag 15 minuten de tijd om aandacht te geven aan iets wat belangrijk is. Wordt dit er dan beter van of slechter van? Stel dat je door deze 15 minuten gaat werken aan een nieuwe cultuur en je team in beweging komt en je hierdoor niet alles zelf meer hoeft te doen.😏

Het belangrijkste wat je moet doen is helder maken waar je wilt zijn en welke teamcultuur je wilt om daar te komen. En omdat jij de sleutel van dit alles bent, ben je ook de sleutel tot het succes, of tot geen succes.

Ik ben benieuwd waar jij voor kiest en waar jij wilt uitkomen met je team.

Wat ik je nu kan aanbieden is om hierover een keertje over te sparren. Kijken wat je zou kunnen verbeteren om richting te houden om het maximale uit jezelf en je team te halen?

Maak een afspraak voor een gratis coachcall.  📞

Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op deze link en een afspraak in te plannen

 

Werk aan jezelf als je wilt doen wat er toe doet! 😉

Met KATA groet,

Ellen

Over de schrijver
Reactie plaatsen