Vol in mijn hoofd
Vol in mijn hoofd
17 april 2020 
1 min. leestijd

Vol in mijn hoofd

Ik zit vol in mijn hoofd

Ik schiet alle kanten op.

Ik weet ongeveer wel wat ik wil maar echt scherp heb ik het niet.

Keuzes maken is lastig omdat ik veel dingen “denk te kunnen” of leuk vindt.

Ik hou niet van structuur.

Ik zie en heb overal afleidingen en concentratie is moeilijk.

Ik heb veel ideeën maar ik zie ook dat door de waan van de dag er weinig van terecht komt.

En de laatste ik weet dat focus wel belangrijk is maar ik kan niet kiezen!

Zomaar wat reacties op de vraag waar loop je nu tegen aan als het gaat om focus en structuur. Het lijkt natuurlijk best simpel. Zorg voor een scherp doel en dat kun je toch aan het werk? Was het maar zo simpel.

Wat houd ons vast

Onze onderliggende systemen en gedachtes houden ons vaak vast. Die willen blijven doen zoals je het altijd hebt gedaan. Je verzint namelijk altijd wel weer een excuus om iets niet te doen of juist om iets te laten.

We zijn meester in ons zelf rechtvaardigen waarom we blijven hangen in de situatie.

Heb je invloed

Vraag je af heb je invloed op de situatie? Wat kun je doen waar je wel invloed op hebt en hoe gaat dat bijdragen in datgene waar je wilt zijn.

In plaats van de situatie te laten beïnvloeden en dan blijven stil staan waar je nu bent.  Als dit is waar je wilt zijn dan is dat natuurlijk prima. Maar in de meeste gevallen is dit niet het punt waar je tevreden over bent.

Omdat ik graag mijn kennis en ervaring met jullie deel en ik het belangrijk vindt om mensen op weg te kunnen helpen naar waar je wilt zijn, geef ik iedere week een webinar.

 

Omdat ik zie dat mensen ook graag zelf aan de slag willen gaan heb ik een nieuwe E-Learning ontwikkelt waar je in vier modules je eigen Verbeter KATA Plan maakt. Voorkom dat je plannen in de la blijven liggen.

Laat deze kans niet liggen zou ik zeggen, want de instapprijs is nu nog erg laag!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen