Stap uit de waan van de dag!
Stap uit de waan van de dag!
13 februari 2021 
2 min. leestijd

Stap uit de waan van de dag!

De ‘waan van de dag’ wie kent het niet. Geregeerd worden door alle afleidingen om je heen en de ad-hoc-zaken die gedaan moeten worden. Het gevoel dat voordat je werkdag begint je hoofd al vol zit met wat je allemaal te doen hebt.

En dan moeten die e-mails, vragen en online meetings nog komen. Met als gevolg dat je niet toekomt aan die dingen die je echt belangrijk vindt.

Graag neem ik je even mee naar precies een jaar geleden. Ik kan het me nog goed herinneren dat ik toen een besluit nam. Tijdens een business training, die ik destijds volgde, kwam ik tot de conclusie dat ik het anders wilde gaan aanpakken.

Eén van die dingen waarmee ik begon was het starten met een ochtend ritme, waarbij ik iedere ochtend om 06.30 begin. Ik begin niet met ‘werken’, maar met het bepalen van wat voor mij die dag belangrijk is om te doen.

Waarom zo vroeg? Ik word niet afgeleid door mails en vragen, aangezien er niemand op dat tijdstip aanwezig is. Het effect is dat ik geconcentreerd ben en met focus bepaal wat ik deze dag wil gaan doen. Dit geeft rust en energie!


Welk besluit wil jij nemen?


Je kunt natuurlijk blijven hangen in je automatische piloot en blijven doen wat je al deed. En dat doen de meeste mensen. Vooral omdat zij denken dat, door de huidige situatie er weinig perspectief is? Maar een troost is, er is altijd een perspectief voor iedereen. Het gaat om welke keuzes je wilt maken. Door daar iedere dag even bij stil te staan ga je steeds meer keuzes maken die er voor jou toe doen.

Je kunt er dus voor kiezen om het anders te gaan aanpakken. Uit je eigen comfortzone stappen en je patroon doorbreken. Zoals ik dit deed met mijn besluit. Ik heb in ieder geval gemerkt dat door focus aan te brengen je echt op koers blijft. En niet stiekem toch weer anderen dingen gaat doen omdat die toevallig voorbij komen.

Ik weet uit ervaring dat een steuntje in de rug hierbij helpt. En daarom ga ik de KATA Challenge organiseren. Ik ga je helpen om te kiezen wat jij belangrijk vindt. Om niet meer door die waan van de dag beheerst te worden.

Misschien denk je er al wat langer over na om dit aan te pakken, maar kom je maar niet tot actie. Dan is dit je kans.

Doe mee met de KATA Challenge:

  • Een week lang, iedere dag van maandag tot en met vrijdag, een KATA Challenge om zelf mee aan de slag te gaan.
  • Plezier en inspiratie krijgen en in beweging komen.
  • Om even uit de waan van de dag te stappen en na te denken wat jij wilt en je koers te bepalen.
  • En iedere dag feedback ontvangen op je vragen en gemaakte opdracht.


Wat ga je doen?

  • Je gaat aan de slag met wat jij wilt en wat jouw uitdaging is.
  • Je leert hoe je dit op een effectieve manier kunt bereiken.
  • Je leert een aanpak die werkt.
  • Praktisch en in kleine stappen.
  • Je start vroeg, voordat je begint met werken, en staat stil bij waar je op wilt focussen.
  • En onder de deelnemers van de Challenge verloot ik een mooie prijs.


De KATA Challenge kun je voor jezelf doen, maar je kunt dit ook samen met anderen doen. Bijvoorbeeld in je organisatie of team.


De KATA Challenge start op maandag 1 maart 2021 om 07.00 uur!


Waarom starten we om 07.00? Kan het niet later? Zoals al eerder aangegeven de wereld staat dan nog niet “aan” en je kunt nog niet afgeleid worden. Dit moment is van jou!
15 minuten werken met focus. Daarna kun je verder.

Durf je het aan om 1 week vroeg te beginnen? Geen gedoe en praktisch voor wat jij wilt en uit je comfortzone te komen.

Ja? Dan kun je je nu direct aanmelden.

Denk je nu van tjonge, tjonge ik heb wel wat anders te doen!  Dan is deze KATA Challenge juist voor jou geschikt om mee te doen. Tijd om keuzes te maken voor jezelf!

Geen excuus van ik heb geen tijd of ik heb het te druk. Vijftien minuten van je dag even stilstaan bij wat er toe doet voor jezelf.

Al overtuigd en krijg je er zin in?

Ja dit spreekt me aan!  klik hier voor aanmelden

Over de schrijver
Reactie plaatsen