saai, saai en nog eens saai
saai, saai en nog eens saai
10 november 2022 
2 min. leestijd

saai, saai en nog eens saai

Rust

 Regelmaat

 Structuur

 Wat is dit nu weer?

Is dit een onderdeel van Special Forces of Kamp van Koningsbruggen? Nee gelukkig niet, maar waarom dan wel deze woorden?

Ik ben het met je eens, het zijn als eerste geen echte spannende woorden, klinkt zelf als heel erg saai. Dus wat moet je hier dan mee?

Het zijn misschien de woorden van vroeger; je kent ze vast nog wel de drie R..R..R...

Het interessante is als je meer structuur en regelmaat gaat aanbrengen je meer rust gaat ervaren.
En als je meer rust hebt, krijg je ook meer ruimte en tijd om over om nieuwe stappen na te denken, vernieuwingen door te voeren, creatief te zijn en zelfs te gaan innoveren.

Maar meestal gebeurt het tegenovergestelde. Je start met creatief zijn, nieuwe dingen beginnen en veel vrijheid willen. Je slaat dan over dat je eerst een goede basis moet hebben, een fundament of structuur moet hebben staan voordat je verder kunt bouwen. Niet in beton gegoten en helemaal uitgekauwd, maar wel een basis vanuit waar je iedere keer weer kunt starten.

Ik zie als dit ontbreekt, bij teams en leidinggevende, dat ze alle kanten op schieten. En het dan niet meer begrijpen waarom ze iets doen en waar ze mee bezig zijn. Met alle goede bedoelingen en inzet. Je schiet je doel voorbij.
(J. Cruyff zei; als je niet weet waar het doel staat kun je ook niet raak schieten.)

Het is alsof je direct drie salto's wilt maken, terwijl je de koprol nog niet goed onder knie hebt.

Als je nu het gevoel krijgt, Oeps dit kan ik wel beter doen dan heb ik een gratis training voor je gemaakt. Ik vertel je een framework wat werkt in de praktijk. Dit framework kun je nu in deze gratis videotraining ontdekken, via deze link gratis training.


Als je dus aandacht geeft aan deze drie woorden dan ontstaat er in je team meer duidelijkheid en heldere verwachtingen, en dat zorgt voor rust in je team. Hierdoor krijgen ze ook meer ruimte om na te denken en bezig te zijn met verbeteringen of vernieuwing. Je team gaat gerichter en beter presteren.

Natuurlijk, het is altijd druk en de waan van de dag regeert vaak.👩‍🚒👨‍🚒

Maar vraag je maar eens of hoe dit komt? Wat doe je niet en wat doe je vooral wel om in je hamsterradje 🐹 te blijven rondrennen, soms samen met je team?

Kijk, je werkt natuurlijk heel erg hard, je maakt veel uren om het voor elkaar te krijgen. Maar als je eens met een scherpe blik kijkt hoe je dit doet en heel eerlijk bent, werkt dit dan goed?

Heeft iedereen plezier in wat ze doen en worden er ook de juiste dingen gedaan met het gewenste resultaat. Het is geen kwestie van goed of fout, maar misschien kan het gewoon beter!

👉 Dus als jij het framework wilt ontdekken die je helpt om rust, regelmaat en structuur te krijgen, zodat je meer creativiteit ontwikkelt en tijd krijgt voor andere zaken dan kun je via deze deze link de gratis videotraining bekijken.


Ik ben benieuwd of jij deze kans pakt. En o ja, als je het hebt gezien ben ik natuurlijk ook super benieuwd naar je reactie.

 Tof als je me dit wilt laten weten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen