Reflectie voor ondernemers tijdverspilling?
Reflectie voor ondernemers tijdverspilling?
05 juli 2024 
2 min. leestijd

Reflectie voor ondernemers tijdverspilling?

Het is alweer juli! Hoe snel vliegt de tijd voor jou? Voor mij razendsnel!.
Voor mij is dit een moment om even een korte pauze in te lassen, een kans om even diep adem te halen en terug te kijken op het eerste deel van het jaar.
Het is de perfecte tijd voor een stukje reflectie. 🪞

Waarom reflecteren als ondernemer?
 

Reflectie klinkt misschien als iets dat alleen therapeuten aanraden, maar het is cruciaal voor elke ondernemer en je team. Net zoals onze aftredende premier Mark Rutte onlangs deed tijdens zijn afscheidsspeech. Hij stond stil bij zijn tijd aan het roer, bij de ups en downs, en bij wat het heeft betekend. Ongeacht wat je van zijn politiek vindt, het moment van reflectie vond ik zowel ongebruikelijk als waardevol. 💡

Reflecteren helpt ons niet alleen te zien wat goed ging, maar ook wat beter kan. Het is niet alleen een moment om jezelf een schouderklopje te geven maar ook om eerlijk te zijn over waar je struikelde.
En dat is waar de magic ontstaat; groeien met elkaar. 🚀
 


Reflectie in praktijk: wat levert het je op?
 

Stel je voor, je hebt afgelopen half jaar hard gewerkt aan je bedrijf, je team aangestuurd, en doelen gesteld en die proberen te realiseren. 🏃‍♀️🏃‍♀️
Nu, halverwege het jaar, neem je eens even de tijd om stil te staan en te kijken hoe je er nu voor staat.
Je stelt een aantal vragen; Wat heb je ontdekt? Heb je jouw doelen bereikt? Wat is gelukt of nog niet gelukt? Of ben je er nog ver vanaf? 🚨

Deze vragen stellen kan confronterend zijn, maar ook verhelderend. Voor jezelf, maar ook voor je team. Het dwingt je om na te denken over je aanpak, de teamdynamiek, en je eigen leiderschap.

Door reflectie kun je ontdekken dat je aanpak misschien niet meer goed werkt, dat de markt is veranderd, of dat wat eens effectief was nu verouderd is.

🤔 Mijn reflectie van mijn afgelopen half jaar is een mix van successen en leermomenten. Ik ben tevreden met wat ik heb bereikt, maar zie ook duidelijke ruimte voor verbetering. Die punten pak ik graag op voor het komende half jaar.

En nu? Hoe ga je verder na reflectie?
 

Na de reflectie komt het echte werk: vasthouden, aanpassen en verbeteren. Neem de inzichten mee en vertaal ze naar actie. Misschien betekent dit dat je je strategieën moet wijzigen, nieuwe doelen stellen, of zelfs je teamstructuur moet aanpassen. Reflectie is de sleutel tot je kunnen aanpassen en verbeteren en daardoor blijf je groeien.

Reflecteren is dus allesbehalve tijdverspilling.

👉 Het is een essentiële oefening die je helpt als ondernemer en als leider te groeien, je aan te passen en uiteindelijk succesvoller te zijn. Dus, hoe was jouw eerste helft van het jaar? Neem je de tijd om echt na te denken over je voortgang?

Ik nodig je uit om jouw ervaringen en inzichten te delen, zodat we van elkaar kunnen leren.
En als je het moeilijk vindt om te beginnen, waarom plan je niet een gratis gesprek met mij om samen door jouw reflecties te lopen? Ik kijk uit naar je verhalen en inzichten!

📅 Boek een gratis gesprek. Klik hier om een afspraak te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen