Workshop aan de hand van Verbeter KATA
Introductieworkshop: haal meer uit je mensen door doeltreffend samenwerken
16 september 2019 
1 min. leestijd

Introductieworkshop: haal meer uit je mensen door doeltreffend samenwerken

Het verzorgen van workshops geeft De Teamontwikkelaars energie. En dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de vier partners waarmee we samenwerken. Daarom is er een programma van workshops.

De workshops spitsen we toe op teamleiders en managers uit het onderwijs, de zorg, de industrie, zakelijke dienstverlening en overheid. Begin oktober staat de eerste al op het programma.

Praktijk

Na de eerste workshop in oktober volgen er meer. Onafhankelijk van de branche waarin je actief bent, kun je de Verbeter KATA inzetten. In het onderwijs bijvoorbeeld, zijn zelforganisatie en leiderschap een belangrijk thema. In de zakelijke dienstverlening is ondernemerschap een belangrijk item. Daar spelen we op in. Tijdens een workshop werken we met casussen uit de praktijk. Ervaring met het volgen van dit soort workshops is niet nodig.

De workshops die we bij Natuurlijk Zicht in Oudehorne organiseren, duren een ochtend. We kijken zoveel mogelijk naar ieders’ situatie en werken daarom met niet meer dan acht deelnemers. Doordat we per branche aan de slag gaan, kom je mensen tegen die met dezelfde vragen rondlopen als jij. Vaak leidt dit tot nieuwe inzichten.

Casus

Teamleiders en managers die zich hebben opgegeven voor de workshop, willen voor zichzelf uiteenzetten hoe ze doelen gaan realiseren. Hoe die aanpak eruit kan zien en wat je daarin wel en niet moet doen, toont de Verbeter KATA aan de hand van een specifieke casus. Op die manier zien we ook wat tot op heden is gebeurd en wat misschien minder goed werkte.

De workshop laat je met anderen van gedachten wisselen over hoe onze aanpak nu precies kan werken. Na afloop ben je beter in staat methodes toe te passen op je eigen rol als teamleider. Van de workshop maken we geen lezing. We gaan actief aan de slag. Past dit bij jou? Neem dan even contact met ons op zodat je weet of er nog plaats is voor deelname aan een workshop gericht op jouw branche.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen