Ik wil niet beter worden
Ik wil niet beter worden
15 mei 2020 
2 min. leestijd

Ik wil niet beter worden

Zonder een trainer/ coach komt een sporter niet tot optimale prestaties

Even een stelling. En benieuwd wat je eerste reactie is als je dit leest.

Ik denk dat 90% van jullie zich daar wel in kan vinden. In ieder geval ik wel. Want hoe kan een sporter beter worden als hij niet constant feedback krijgt over zijn techniek of spel.

We vinden het heel normaal, als bijvoorbeeld een schaatser aan het schaatsen is, zichzelf niet kan observeren hoe hij de techniek uitvoert. De schaatser probeert de geleerde techniek uit te voeren en de trainer zorgt er voor dat hij/zij iedere keer deze bijschaaft en beter wordt. Logisch toch!
Overigens geldt dit niet alleen in de sport maar in tal van andere takken waar mensen beter willen worden. Denk aan b.v. muzikanten.

Ik heb vroeger veel aan teamsport gedaan. Het verschil tussen beter worden en stilstaan kwam hoofdzakelijk door de coach die ik op dat moment had. Ik kan ze op 1 hand tellen die mij beter hebben gemaakt. Overigens betekent dit niet per definitie dat het altijd leuk was!. Maar wel was het einddoel leuk.

Zonder een goede coach kan een medewerker niet optimaal presteren in een organisatie?

Oké deze wordt al wat ingewikkelder. In organisaties is het geen dagelijkse gang van zaken dat iedereen elkaar feedback geeft. Een leidinggevende is niet constant bezig met zijn medewerker om te kijken hoe deze de vaardigheden en technieken uitvoert. Om direct bij te schaven als het nodig is.
Sterker nog, er zijn nog steeds organisaties waar überhaupt geen gesprekken worden gevoerd over het functioneren, laat staan over feedback geven.

Een sporter incasseert continu feedback omdat hij weet daar word ik beter door en niet omdat hij het leuk vindt. Medewerkers vinden feedback heel erg moeilijk en gaan dit het liefste uit de weg. Waarom? Omdat het vaak persoonlijk wordt gemaakt.

Als je wilt dat je medewerkers zich net als sporters gaan ontwikkelen en beter worden zul je ze ook op die manier moeten benaderen.
Dat kan door een manier van werken aan te gaan waar dit gewoon een mindset is en het niet gaat om goed of fout.

Met de E-learning krijgt je van mij een aanpak waarin je aan de slag kunt gaan met beter worden. En het begint met een plan maken.

Omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk de rol van een coach is heb ik een handlelding gemaakt die je helpt om je team hierbij te begeleiden.

Ik begrijp dat dit niet voor iedereen geschikt is, dus als je niet beter wilt worden moet je hier niet mee aan de slag gaan.

Wil je dit wel. Meer doen dan alleen maar doelen stellen en actief zelf aan de slag. Niet stil blijven staan maar door te leren hoe je door te experimenteren veel sneller gaat en het ook nog eens leuker maakt.  Dan is dit geschikt voor je.

De instapprijs is nu nog erg laag, 50% korting in mei, gewoon omdat we het nu goed kunnen gebruiken!

[button title=”MEER ONTDEKKEN” link=”https://page.co/gVqLA”  color=”theme” extra large=”1″]

Over de schrijver
Reactie plaatsen