Ik kom geen stap verder
Ik kom geen stap verder
03 mei 2024 
1 min. leestijd

Ik kom geen stap verder

Ken je dat gevoel dat je vastzit in een routine en het lijkt alsof je geen stap vooruitkomt? Ik heb het zelf wel eens ervaren, en dat is geen fijn gevoel kan ik je vertellen.

Het is alsof je in een soort sleur terechtkomt waarin je gewoon doet wat je altijd al deed, zonder echt vooruitgang te boeken. 📉

Je komt dan terecht in; "Blijf je doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je kreeg!"

We verzanden 🥴
Wat er kan gebeuren is; je hebt plannen en ambities, maar het lijkt alsof jezelf en je team gewoon blijft hangen in dezelfde routine.

Afspraken om dingen anders te doen verzanden of komen niet eens van de grond. En voor je het weet, sta je stil en komt je team ook niet verder.

Maar waarom gebeurt dit eigenlijk?
Mensen raken vaak vast in een bepaald stramien en stoppen met het stellen van zinvolle vragen en het uitdagen van zichzelf.
Het is alsof ze in een automatische piloot-modus belanden, waarin alleen zekerheid en inkomen nog belangrijk zijn. Anders gezegd het wordt te comfortabel.

En laten we eerlijk zijn, dat is niet de plek waar je wilt zijn als je vooruit wilt komen.
Als ondernemer of leidinggevende is het de uitdaging om dit te zien voorkomen en dat jij en je team af en toe uit die comfort zone stapt.

Maar hoe doe je dat?

Hier zijn een paar handvatten:

🚀 Blijf de dialoog over zelfontwikkeling levendig houden. Moedig je medewerkers aan om vragen te blijven stellen en hun vaardigheden te blijven verbeteren.

🚧 Zorg dat je ze uitdaagt op ontwikkelingen binnen je bedrijf. Wat verwacht je van ze?

📰 Bied interessante opleidingen, trainingen en cursussen aan, waarbij je medewerkers een diploma of certificaat kunnen behalen. En zorg ervoor dat dit ook in het team een waardevolle bijdrage levert aan de teamprestatie.

Een beetje gek voorbeeld misschien is 'het rijbewijs halen', zoals ze dat noemen in een bedrijf dat ik ken. Zij hadden het over; als je het 'rijbewijs' niet haalt of niet blijft vernieuwen, is het de vraag of je nog wel van toegevoegde waarde bent voor het team.


Zonder rijbewijs kun je immers niet deelnemen aan het autoverkeer. Ik vond dit een interessante invalshoek. 👀

Dus hoe ga jij die automatische piloot-modus doorbreken en blijf jezelf en je team challengen? 🎈

Ik ben benieuwd.

En als je nu echt een challenge wilt aangaan en je wilt kijken hoe je dit kan oppakken maak dan een afspraak voor een gratis call.

📅 Boek een gratis gesprek. Klik hier om een afspraak te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen