Hoe vaak train jij per week?
Hoe vaak train jij per week?
24 mei 2024 
2 min. leestijd

Hoe vaak train jij per week?

"Leiderschap vergt dagelijkse oefening. Hoe vaker we ons inzetten voor anderen - zelfs als dat ten koste gaat van onze eigen belangen - hoe beter we erin worden.

Een krachtige quote van Simon Sinek uit zijn boek "Samen is beter" 🚨

Volgens Sinek is het net als een spier: 'hoe meer we leiderschap trainen, hoe sterker we worden. En hoe sterker wij worden, hoe sterker de mensen om ons heen worden. Uitdagingen waar we als individu enorm tegenop zien, blijken als toverslag makkelijk oplosbaar voor het team."🚀. Nou ja, bij wijze van spreken voeg ik er even aan toe! ☺️

Hoe werkt dit in de praktijk?
Stel je eens een leidinggevende voor, laten we hem Mark noemen, die vastzit in een sleur van micromanagement. Hij is gewend geraakt aan het idee dat hij alles alleen moet doen, bang om de controle los te laten uit angst voor fouten of teleurstellingen.

Maar wanneer hij de bovengenoemde quote onder ogen ziet, begint er iets te dagen.🥴

Besef 💡
Mark begint te beseffen dat zijn vasthouden aan controle en zijn weigering om zijn team te vertrouwen, niet alleen zijn eigen groei belemmert, maar ook die van zijn team.
Hij ziet in dat leiderschap niet draait om alleen maar opdrachten geven, maar om het sterker maken van zijn medewerkers, om samen te groeien en te leren.

Besluit 
🎯
Dus besluit Mark om een stap terug te doen en zijn team meer verantwoordelijkheid te geven. Hij begint met het delegeren van taken en het aanmoedigen van zijn teamleden om hun eigen ideeën naar voren te brengen. Hij realiseert zich dat zijn rol als leider niet is om alles te controleren, maar om zijn team te begeleiden en te ondersteunen.

Verandering 🎢
Na verloop van tijd ziet Mark een verandering in zijn team. Ze voelen zich meer betrokken, gemotiveerd en gaan beter presteren. Samen nemen ze uitdagingen aan die voorheen onoverkomelijk leken. En wanneer ze worden geconfronteerd met obstakels, werken ze samen om creatieve oplossingen te vinden.

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die sterk leiderschap laten zien er 59% minder verloop is. Een van de belangrijkste redenen waarom iemand weggaat is omdat ze niet tevreden zijn over hun leidinggevende in de organisatie. Tel uit je winst!

Mark beseft ook dat leiderschap niet alleen draait om het behalen van resultaten, maar dat het meer oplevert om een omgeving te creëren waarin iedereen kan groeien en excelleren.
En hij begrijpt dat deze groei begint met het dagelijks trainen van zijn eigen  leiderschapsvaardigheden, het leren vertrouwen hebben in zijn team en het investeren in de ontwikkeling van zijn team. 🤔

Dus ik nodig je uit om eens te kijken naar je eigen leiderschap en hoe de quote van Simon Sinek op jouw van toepassing is.

Ben jij regelmatig je spieren van leiderschap aan het trainen, zodat je samen sterker kunt worden en elke uitdaging kunnen overwinnen die op jouw pad komt.

Ik ben benieuwd.🎈

En als je nu even wilt sparren hoe jij jezelf kunt trainen, maak dan een afspraak voor een gratis call.

📅 Boek een gratis gesprek. Klik hier om een afspraak te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen