Hoe serieus neem jij eigenlijk groei in je bedrijf of organisatie?
Hoe serieus neem jij eigenlijk groei in je bedrijf of organisatie?
17 november 2023 
2 min. leestijd

Hoe serieus neem jij eigenlijk groei in je bedrijf of organisatie?

Als je jezelf deze vraag stelt, ben je zeker niet de enige. We weten allemaal dat stilstand gelijk staat aan achteruitgang, toch? Mijn vader hamerde dat er altijd bij mij in, en ik denk dat je deze ook wel eens hebt gehoord.

Maar, hier is een eye-opener: gemiddeld blijft 53% van het opleidingsbudget bij bedrijven in Nederland elk jaar onaangeroerd. Dat is zonde, want investeren in zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als die van je medewerkers is geen luxe, maar een pure noodzaak.

Waarom?
Nou, laten we eerlijk zijn. Of je nu de CEO bent van een bloeiende onderneming of een inspirerende leider in een groeiende organisatie, jij bent het voorbeeld. Of je het nu wilt of niet, je medewerkers kijken naar jou. 🔭

Ze kijken naar jou of je zelf wel of niet actief bezig bent met je eigen ontwikkeling en het goede voorbeeld geeft. En hoe actief je in gesprek gaat met je medewerkers om de ontwikkelingsmogelijkheden van je medewerkers in kaart te brengen. Om ze te stimuleren zich zelf verder te ontwikkelen.

Hoe pak je dit dan aan?
✔️ Begin met het creëren van een werksfeer waarin leren de norm is, waarin groei wordt omarmd als een natuurlijk proces.
✔️Laat zien dat het niet alleen om werken gaat, maar ook om groeien.
✔️Help medewerkers bewuster te laten nadenken over hun eigen leerbehoeften.

Nu, ik hoor je denken: "Maar ik heb geen tijd voor dit alles" of "Dat werkt niet bij ons".
Dat is waar er een cruciaal onderscheid naar voren komt - het verschil tussen een fixed mindset en een groei mindset.

Een fixed mindset gaat ervan uit dat mensen niet verder kunnen ontwikkelen dan wat ze nu kunnen. Maar dit is helaas een beperkende overtuiging die groei in de weg staat. In tegenstelling hiermee omarmt een groei mindset verandering, ziet inspanning als een pad naar meesterschap en waardeert kritiek als constructieve feedback.

Nu, wat betekent dit voor jou als ondernemer of leidinggevende?

❌ Als je vasthoudt aan een fixed mindset, loop je het risico vast te zitten in oude gewoontes en jezelf en je team te beperken, je blijft stil staan.

✅ Maar met een groeimindset ontstaan er mogelijkheden. 🚀Je medewerkers wordt veerkrachtiger in het omgaan met uitdagingen, Ze zijn meer bereid om nieuwe dingen te proberen en het moedigt een cultuur aan waarin leren wordt gevierd, niet gevreesd.

✅ Met een groeimindset heb je aandacht voor groei in je bedrijf. Dan ben je bereid om te investeren in training en ontwikkeling, niet alleen voor jezelf maar ook voor je team. Het betekent dat je niet terugschrikt voor verandering, maar het omarmt als een kans om te verbeteren. 🪜

Als leider is het niet alleen jouw taak om de mogelijkheid tot opleiding aan te bieden; het is essentieel om jouw team actief te coachen en hen te motiveren om hun vaardigheden te verbeteren. Jij bent die coach die langs de zijlijn staat om je team en medewerkers beter te maken!

Soms moet je bewust vertragen om te kunnen versnellen. 👟
Neem af en toe de tijd te nemen om echt te leren hoe je iets het meest effectief aanpakt. Investeren in de ontwikkeling van medewerkers én jezelf is geen tijdsverspilling; het is een investering in de toekomst van jouw bedrijf.

Wil jij die stap voorwaarts maken en ontdekken hoe je kunt groeien? 🖐

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking. Laat deze kans op groei vooral niet liggen!

>> Klik hier om een online 1-op-1 gesprek met mij in te plannen (natuurlijk op een datum en tijd dat jou het beste uitkomt).

Over de schrijver
Reactie plaatsen