Ben jij weer opgeladen?
Ben jij weer opgeladen?
12 augustus 2020 
1 min. leestijd

Ben jij weer opgeladen?

Mijn vakantie zit er alweer op. Ik heb het hoofd goed kunnen leegmaken en ik ben weer lekker opgeladen. Heerlijk om af en toe even niets te hoeven doen! Is dit jou ook gelukt in je vakantie?

Zoals in mijn laatste mail al beloofd, ik ga je de komende periode wat meer vertellen over de nieuwe online mastertraining Next Level.

Maar voordat ik hier mee begin start ik het eerste blog na de vakantie met Zomergasten.
Ik heb afgelopen zondagavond gekeken naar Zomergasten met als gast Jaap Goudsmit. Ik vond zijn verhaal boeiend en interessant. Jaap Goudsmit liet o.a. een fragment zien over een verhaal dat je nooit klaar bent met leren en als je iets wilt bereiken je ergens op moet focussen. Dit sprak mij wel aan!

Het fragment gaat over de Jiro Dreams of Sushi. Een Japanse Sushi meester die vertelt hoe hij tot zijn succes is gekomen. Jaap Goudsmit gaf aan dat het fragment illustreert dat talent niet vanzelf komt, maar door duizenden vlieguren te maken en hard werken je groot kunt worden. Nieuwsgierig? Kijk op de site van VPRO zomergasten.

Het verhaal van Jiro gaat ook over hoe je jezelf steeds kunt blijven verbeteren om op een volgende niveau te komen. En dat het eigenlijk nooit klaar is. Je kunt altijd weer verder. Op wat voor een manier dan ook. Dit is in de kern ook waar de Verbeter KATA over gaat. Het blijven leren en ontwikkelen. Want dit zorgt ervoor dat je weerbaar blijft en veerkracht ontwikkelt.
Het mooie van veerkracht is dat het een spier is die je kunt trainen. En die train je door uitdagingen te blijven aangaan en nieuwe dingen op te blijven pakken. En door obstakels niet uit de weg te gaan,maar juist te kijken hoe je ze kunt oplossen.

Wil je alvast inspiratie opdoen over teamveerkracht, dan kun je mijn nieuwe e-boekje bestellen over teamveerkracht voor slechts € 7,95 (ex.btw)

Bestellen

Over de schrijver
Reactie plaatsen