Balen de sfeer is niet goed
Balen de sfeer is niet goed
25 november 2022 
2 min. leestijd

Balen de sfeer is niet goed

Balen de sfeer is niet goed 😕 en iedereen loopt te klagen over elkaar. Het schiet zo niet op. Maar wat moeten we er nu aan doen dan? Wat vaak gebeurd is dat we snel wijzen naar de ander. Want door die…. kan ik niet…. en voel ik me…. het werkt niet omdat... ja maar...
Of de teamleider die….  en dat werkt ook al niet mee.

Vervelend misschien om te horen maar sfeer maak je samen. Je bent zelf verantwoordelijk voor datgene wat je inzet. Je bent als team samen verantwoordelijk hoe je met elkaar omgaat.
 

𝐉𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐭 𝐰𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐝𝐨𝐞𝐭 𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐠𝐞𝐥𝐝𝐭 𝐝𝐮𝐬 𝐨𝐨𝐤 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐭𝐞𝐚𝐦!
 

Die verantwoordelijk nemen gaan we alleen liever uit de weg. Het is makkelijker om naar een ander te wijzen, of naar de teamleider of naar het management. Die hebben het al snel gedaan.
 Heb je ongelijk? Vast niet, want er is een hoop te verbeteren en er is een hoop te leren. Maar niemand kan het alleen, en als je samen met elkaar een stap wilt zetten dat moet iedereen aan boord stappen. Echter de motivatie om het samen beter te maken ontbreekt nog wel eens.

Dit betekent overigens niet dat medewerkers geen inzet tonen voor het werk, maar om te blijven kijken naar wat je aan het doen bent vraagt continue om reflectie. En daar hebben we niet altijd even veel zin in.

 👉 Wil jij als teamleider 𝐯𝐢𝐣𝐟 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐣𝐞 𝐡𝐞𝐥𝐩𝐭 𝐨𝐦 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐯𝐨𝐥 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠 te geven aan je team? Vraag hier de gratis online training aan waarin ik dit vertel.

 Vergelijk het maar eens met een schip en de bemanning.

 🚢 Hoe ziet jouw schip er nu uit?
 Heeft je bemanning zin om met je te gaan varen en zijn ze bereidt om samen te werken.
 Weet iedereen de eindbestemming en welke taken gedaan moet worden om die eindbestemming te bereiken.

Is je schip en de bemanning wendbaar als er onverhoopt een andere koers moet worden gevaren om toch bij die eindbestemming uit te komen? 🏁

 👀 Kijk, als dit helder is dan kun je de trossen losgooien en gaan varen.
 Is dit niet helder dan gaat het schip zwalken van links naar rechts en kunnen er bemanningsleden buiten boord vallen. Of ze gaan muiten en doen niet wat nodig is om het schip te laten varen.

Op zich is het simpel, alleen niet zo eenvoudig, want het gaat niet vanzelf.
Het is iedere dag samen hard werken met je team om die koers vast te houden. Om aan de wind te blijven zeilen zonder dat je bemanning buiten boord valt.

Soms lig je stil en is er even geen wind in de zeilen en lijkt het of je niet verder komt.
Maar als je vasthoudt aan je koers en je blijft kleine stappen zetten dan zie je als terugkijkt al snel dat er veel stappen zijn gezet. Geef aandacht aan deze stappen, vier ze samen, hoe klein ze ook zijn!

👉 Als jij als teamleider wilt ontdekken welke 𝐯𝐢𝐣𝐟 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 nodig zijn 𝐨𝐦 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐯𝐨𝐥 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠 te geven aan je team? Vraag hier de gratis online training aan waarin ik dit vertel.


👉 Of boek direct een (gratis) afspraak in als je wilt sparren hoe je dit voor jezelf en je team kunt aanpakken.

Het enige wat je hoeft te doen is via deze link een afspraak in te plannen

Over de schrijver
Reactie plaatsen