Leidinggevenden Verbeter KATA zelf laten toepassen
Academie laat leidinggevenden zelf werken volgens de Verbeter KATA
18 maart 2019 
1 min. leestijd

Academie laat leidinggevenden zelf werken volgens de Verbeter KATA

Organisaties die onze hulp inschakelen, maken we weerbaarder aan de hand van de Verbeter KATA. Het is een manier die mensen helpt zichzelf in een team te verbeteren en die een organisatie verder laat komen.

Deze belofte willen we voor onze klanten blijven waarmaken.

Natuurlijk moeten we ook scherp blijven op onszelf. Dat is precies de reden dat De Teamontwikkelaars samen met vier partners optrekt. Alle vijf laten we teams en medewerkers uitdagingen realiseren. Dat doen we door hen een manier van werken te leren waarbij ze hun zelforganiserend vermogen verder ontwikkelen.

De partners waarmee we samenwerken, hebben achtergronden als interim manager, HR manager, of als coach. We bundelen onze krachten om samen een aanbod te ontwikkelen binnen de Verbeter KATA Academie. Wat we onder andere doen, is leidinggevenden leren hoe ze de kata in de praktijk kunnen toepassen.

Structuur

We zien de vraag naar het opzetten van een academie toenemen. Organisaties leggen steeds vaker de behoefte bij ons neer om teams mee te krijgen in veranderingen en het realiseren van doelen. Teams en leidinggevenden die volgens de methode werken, hebben daarmee een handige structuur in handen voor hun medewerkers.

Een coachingsopleiding vanuit de Verbeter KATA academie helpt hen zich daarin verder te ontwikkelen. We begeleiden teams in projecten, coachen leidinggevenden en stellen online trainingen beschikbaar. Samen werkt beter en samen word je sterker.

Eén verhaal

Wie mensen aan boord heeft, kan meer uit ieders’ expertise putten. Onze uitdaging is met de Verbeter KATA Academie organisaties verder te helpen. De KATA zetten wij in bij klanten om teams succesvol te laten samenwerken. Dat is onze doeltoestand.

Weglopen

In zelforganiserende teams draait het om ieders’ inbreng en het zetten van een volgende stap. We weten dat overleggen vaak nergens toe leiden. Dat maken we veel te vaak mee bij bedrijven waar we over de vloer komen. Afspraken worden nergens concreet en aan het einde van een vergadering loopt iedereen weg en gebeurt er niets. Ook om die reden maken we telkens één verhaal van ieders’ inbreng en bepalen we daarna de vervolgstap.

Inmiddels zijn we twee maanden onderweg. Gaat hij er komen denk je, de academie? Wij weten het wel zeker. Een volgende keer praten we je verder bij.

Over de schrijver
Reactie plaatsen