Sterke organisaties realiseren door sterk leiderschap en sterke teams

Zonder top team geen top resultaat!

Als de leerling niet heeft geleerd, dan heeft de leraar niet onderwezen!

"Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal
maar een team dat als los zand uiteen valt."
Johan Cruijff

Leiderschap en Team

Ontwikkeling

Samen met jouw team aan de slag en als leider leren hoe je een doelgerichte teamcultuur ontwikkelt

Op maat

Word een sterke leider en haal het beste uit je team om samen maximaal te presteren.

Team

Coaching

Als je team even vastloopt en niet verder komt iets extra's nodig heeft om weer op gang te komen

Op maat

Voor teams die iets extra's nodig hebben om weer op de rit te komen.

Team

Drijfverenscan

Als je de samenwerking wilt verbeteren en versterken, door elkaar beter leren te begrijpen

Op maat

Voor teams die meer willen halen uit samenwerking en elkaar beter willen leren begrijpen in wat ze doen.

Gratis teamcheck

"Haal het beste uit jouw team: Ontdek de 5 Succesfactoren voor optimaal teamwerk met onze gratis Teamcheck!

Gratis

Krijg waardevolle inzichten en praktische tips om het teamvertrouwen te versterken!"

Wat heeft de teamontwikkeling jou en je team verder gebracht?


Als je kijkt toen we begonnen en de ochtend bezig waren met nut en noodzaak van teamontwikkeling en wat is de agenda, naar waar we nu staan is een wereld van verschil. Bij aanvang was de houding: wij weten wat ons werk is wat we te doen hebben en ik heb niets met mijn collega’s te maken. Inmiddels zijn we een team en weten we wat we aan elkaar hebben en weten we elkaar ook te vinden op vlakken wat niet onze expertise is. Of misschien juist niet de expertise is, dat helpt in het vormen van de gedachte en hoe kijkt een leek naar mijn expertise.


Inmiddels kijkt ieder teamlid uit naar de volgende keer. En dat komt vooral door de aanpak van de Teamontwikkelaars. Iedere keer een stapje verder in de ontwikkeling. Niet groots en meeslepend, maar kleine stapjes waarmee je als team aan het werk kunt. Dit heeft o.a.geleid tot intervisie binnen het team.


Wat zie je als positieve resultaten hiervan? 

Tijdens de teamdag behandelen we een stukje theorie, is er discussie en gaan we  oefenen en daardoor is het mogelijk elkaar in het werk scherp te houden en te bespreken en aanspreken waar we het tijdens ons teamdag over hebben gehad. Daarnaast ontstaat meer teamgevoel doordat we een hele dag met elkaar optrekken en daarmee ook meer beeld krijgen waar de ander druk mee is en waar tegenaan loopt.

Directeur Concern Control Onderwijsgroep 

Na 3 maanden coaching hebben wij als collega’s meer inzicht gekregen hoe belangrijk een gezamenlijke aanpak is en hoe we elkaar beter kunnen vinden en elkaar versterken.

Doelen zijn helder geworden en het werken met de PDCA geeft structuur met name in de dagelijkse waan van de dag waarop er veel ons af komt. Door duidelijk het doel voor ogen te houden is er een heldere koers en staan we samen aan het roer.


Ellen heeft een prettige manier van coaching (ook met de nodige humor) en houdt het overzicht. Bovendien heeft zij ervaring in het coachen van teams en herkent de valkuilen en pijnpunten die verandering teweegbrengen. We kijken terug op een bijzonder waardevol traject.

Coördinatoren gezondheidsinstelling

Ellen heeft een aantal teamsessies begeleid en echt naar volle tevredenheid. Ellen is recht door zee, duidelijk, kan confronteren en coachen en dat inspireerde me steeds weer om vol goede moed de volgende, vaak kleine stap -want maak het niet te ingewikkeld- te zetten naar beter worden. Voor mezelf om daarmee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan ons team….met fijne mensen.
Dank, Ellen.

Preventie medewerker Gemeente Heerenveen

Ellen is iemand die zich de uitdaging in onze keten en samenwerking goed eigen heeft gemaakt. Aan de hand van een goede analyse konden we gelijk aan de slag.

 

Onze team dag met de ketenpartner heeft ons een (nog) betere bewustwording en visie opgeleverd hoe we als team nog klantgerichter kunnen werken. Hoe kunnen we van goed naar beter.

 

Als ketenmanager kan ik het ook andere partijen adviseren. In overleg met Ellen kun je aangeven aan welke onderdelen en verbeterpunten je wilt werken.

Willem Bootsma, Elkien

Wil je gericht advies of even sparren wat je het beste kunt doen?

Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek 

  • Het gesprek heeft maar 1 doel en dat is je vraag en hoe kan ik je daarbij helpen. 
  • Klik hieronder en neem contact met mij op.
  • Het is geheel vrijblijvend en het verplicht je tot niets!