Master programma Verbeter KATA voor Top Organisaties

Succesvol zijn, focus behouden en doelen realiseren in je organisatie


Het Master (intern) programma zorgt ervoor dat teams in de organisatie blijvend met behulp van structuur, focus behouden en targets realiseren

Waar loopt de organisatie tegen aan


 • Teams kunnen beter dan ze nu doen. Er wordt wel hard gewerkt maar resultaten kunnen beter.

 • Er is weinig onderlinge verbinding tussen de teams en al helemaal met de uitdagingen van de organisatie. Ze blijven op hun eigen eiland zitten. Er is onduidelijkheid over een aanpak om hier verandering in aan te brengen.

 • Medewerkers in je organisatie werken hard en willen best wel. Maar missen echt een structuur en focus die ze ook op de langere termijn kunnen vasthouden.
 • Wat wil de organisatie bereiken?


  • Teams die met elkaar in verbinding staan en samen het beste er uithalen voor de klant.

  • Je wilt een hoge klantwaardering. Dit betekent dat je team een mind-set heeft van continu verbeteren.

  • Je zoekt een manier van werken in jouw organisatie die teams blijvend verder helpen in het realiseren van doelstellingen.


  • Maak een afspraak  Een top organisatie maken kost tijd!  Je wilt top teams in je organisatie die samenwerken aan een hoge klantwaardering en het beste er uit halen. Teams die ook nog eens beschikken over veerkracht. En zichzelf continu blijft verbeteren, gewoon omdat het altijd beter kan. Dit vraagt tijd, investering en aandacht geven je teams en medewerkers. Het gaat niet vanzelf en het is niet vanzelfsprekend! En het is geen kunstje wat je in 1 dag leert.  Het Master (intern) programma zorgt er voor dat het team blijvend een focus ontwikkelt op het realiseren van doelstellingen. En daar ook nog eens met plezier en energie aan werkt.  De Verbeter KATA aanpak is op een effectieve wijze samen resultaten bereiken en uitdagingen realiseren in 4 stappen.  1. Bepaal de richting, de True North

  Zonder duidelijke richting geen koers

  2. Je huidige situatie

  Huidige situatie in kaart brengen, waar sta je nu?

  3. Eerste Doeltoestand

  Welke eerste stap ga je zetten om je uitdaging te realiseren?

  4. de PDCA

  Welke obstakels zijn er en de PDCA Cyclus toepassen

  Continu verbeteren

  Een structuur ontwikkelen voor continu blijven verbeteren

  Wat is de true North en toegevoegde waarde
  Bewustwording waar je nu staat met je team
  Durf je in de mist te lopen?
  Leer vast houden aan een focus
  Blijf reflecteren en verbeteren

  De Verbeter KATA is een aanpak die de creatieve mogelijkheden van mensen en teams om uitdagende doelen te bereiken activeert en mobiliseert.

  Het Master (intern) programma zorgt ervoor dat teams en mededwerkers in staat zijn om blijvende resultaten te realiseren. Om samen dit te bereiken werken we op basis van het KATA Abonnement .

  In het Master (intern) programma komen we naar jouw organisatie toe om teams te leren hoe ze met de Verbeter KATA gaan werken aan resultaat. Geen teamdagen waarbij ze uit het werk worden gehaald, maar gewoon gebruik maken van de overlegstructuren die er al zijn. On the Job aan de slag gedurende 6 maanden. Om de Verbeter KATA eigen te maken delen we het op in drie blokken:

  • Blok 1 – We introduceren en leren de Verbeter KATA en begeleiden teamleiders in de Coaching KATA.
  • Blok 2 – De teams gaan toepassen en stellen samen de doeltoestand en PDCA.
  • Blok 3 - De teams borgen de Verbeter KATA in hun manier van werken met als resultaat de vastgestelde doeltoestanden.

  • Uiteraard is deze aanpak afgestemd op de wensen en behoeftes van het team.
  • Je krijgt een werkwijze waar je team zelf mee aan de slag gaat om te streven naar effectieve samenwerking en continu verbeteren.
  • Je krijgt je eigen Verbeter Manager die naar jouw organisatie toekomt.
  • Je werkt aan een blijvende investering die het zeker waard zal zijn.

   Aukelien Bakker, Teamleider MobiliteitIne M.H.S. van Lohuizen, Corporate HR ManagerMartin Hemmen, Manager ControlChristel Koning, eigenaarArend Hoekstra, contractmanager
  • “Ellen Selderijk heb ik leren kennen n.a.v. een vraagstuk binnen mijn team. Samen zijn we ongeveer 3 maanden onderweg geweest waarbij Ellen zich als professionele, laagdrempelige, humorvolle, spiegelende en kritische gespreksleider heeft laten zien. Ellen weet de juiste snaar te raken, waardoor in de, af en toe best wel intensieve, sessies met elkaar voldoende veiligheid gecreëerd wordt om open te kunnen zijn. Lees verder >>
   Aukelien Bakker, Teamleider Mobiliteit
   Kwadrant Groep
  • In de afgelopen maanden hebben wij als HR team intensief samen gewerkt aan onszelf en aan onze ontwikkeling als team. Onder de bezielende, prettige en praktische (bege)leiding van Ellen hebben wij de focus aangebracht op wie wij zijn, wat we willen bereiken en wat onze stip op de horizon is. >> lees verder
   Ine M.H.S. van Lohuizen, Corporate HR Manager
   Royal Smilde
  • “De Teamontwikkelaars heeft een tweetal sessies begeleid van mijn afdelingen. Doel van de sessies was om de uitdaging van de afdelingen scherp te maken en de teams hierin mee te nemen. De sessies zijn met name waardevol gebleken, omdat er enthousiasme is ontstaan over de groei die we met elkaar willen doormaken. We hebben gekozen voor het middel verbeterkata. Dit middel werkt voor ons uitstekend, omdat we kort-cyclisch verbeteringen kunnen doorvoeren en de resultaten sneller zichtbaar hebben. Hierdoor blijft de motivatie goed aanwezig. Ellen heeft ons hier uitstekend in ondersteund en begeleid.”
   Martin Hemmen, Manager Control
   Isala Ziekenhuis
  • Na een wezenlijke verandering binnen ons bedrijf, ongeveer een jaar geleden, moesten 2 teams zich samenvoegen. Hierin kregen wij ondersteuning van Ellen. Dit is een ware toevoeging gebleken. Het team werd zich bewust van zichzelf en van elkaar, wat resulteerde in verbeterde communicatie en samenwerking. Hierdoor werd het gehele team meer gastgericht. Zelfs nu plukken wij nog steeds de vruchten van de sessies toen. Namens ons hele team en mijzelf dank hiervoor!
   Christel Koning, eigenaar
   Koningshof te Heerenveen
  • Wij zochten naar een manier om ons team dat is ontstaan vanuit twee verschillende bedrijfstakken, opdrachtgever en aannemer, samen te laten werken als één ketenteam. De pragmatische insteek, het zelflerende vermogen en inzicht wat verkregen wordt, zorgde ervoor dat we met de Verbeter Kata aan de slag zijn gegaan. lees verder >>  
   Arend Hoekstra, contractmanager
   Elkien, woningcorporatie