Workshop ‘Samen stappen zetten – van directieniveau tot werkvloer’

Samen stappen zetten -van directieniveau tot werkvloer

Een bewezen manier van effectief samen resultaten bereiken


Vanuit je rol als leidinggevende krijg je energie van mensen samen zien werken. Nog meer energie krijg je van de resultaten waartoe deze samenwerking leidt. Het is immers wel de bedoeling dat de inspanningen van jouw medewerkers bijdragen aan het doel dat jullie organisatie zichzelf heeft gesteld.

Verzanden in proces denken

Je vindt het daarom lastig om te zien dat je team soms verzandt in ‘proces denken’. De organisatie heeft doelen vastgesteld, maar het blijkt een hele klus te zijn om mensen in beweging te krijgen richting dat doel. Binnen het team is te weinig sprake samenhang en overleg. Er worden te weinig krachten gebundeld voor het bereiken van een gezamenlijk resultaat. Je vindt het knap lastig om hier verandering in te brengen. Het is niet zo dat de mensen niet goed functioneren, integendeel. Maar hoe krijg je ze op dezelfde trein?

Meld je aan!


Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

[recaptcha size:compact]


Houding en gedrag

Je team moet zichzelf continu leren verbeteren. Vanuit het bekende Lean principe zijn veel organisaties inmiddels gewend om processen opnieuw in te richten. Wat vaak vergeten wordt, is mensen op basis van houding en gedrag meenemen in deze processen, heel specifiek gericht op het doel waar je uit wilt komen. Blijf vooral niet hangen in middelen. Die worden vaak leidend, terwijl het meenemen van mensen op basis van coachend leiderschap tot veel meer resultaat leidt.

Weerstand voorkomen

Als leidinggevende ben je op de hoogte van de organisatiedoelstellingen. Vertaal die naar jouw team en creëer op basis daarvan een manier van werken waardoor die doelstellingen realiseerbaar zijn. Zo voorkom je weerstand bij mensen bij wie het gevoel ontstaat dat ze nog meer werk op hun bordje krijgen.

Teamontwikkelaars-header

Verbinding

Het draait niet om het opleveren van nog meer werk, het gaat om een andere manier van werken. Met de Verbeter KATA geven we daar invulling aan. Samen kijken we hoe je vanaf directieniveau een vertaalslag kunt maken naar jouw afdeling. Er ligt een uitdaging voor je en op basis daarvan bepaal je een nieuwe doeltoestand. Dat is onderling verbinding maken. Mensen willen weten wat de organisatie van hen vraagt, waar de teamleider naar toe wil en waarmee ze concreet aan de slag mogen.

  Herjan Reuten, directeur
 • Ik ging met hoge verwachtingen richting de workshop en ik had al de nodige voorkennis. Ik ben positief verrast door de inhoud en vormgeving van de workshop. De samenstelling van de groep van deelnemers uit verschillende organisaties had ook een duidelijke meerwaarde. Ik ben benieuwd naar de volgende workshop / het vervolg op deze workshop!  
  Herjan Reuten, directeur
  Zuyderzee Lyceum Emmeloord-Lemmer

Een speciaal voor managers en leidinggevenden ontwikkelde methode

De workshop ‘Samen stappen zetten – van directieniveau tot werkvloer’ is een introductie. Een introductie waarbij we laten zien hoe je jouw team meekrijgt in het daadwerkelijk uitvoeren van de plannen die je organisatie heeft gemaakt. Je krijgt concrete tools en handvatten aangeboden om jouw team nog succesvoller te laten zijn.

Na deze introductie is ruimte voor een terugkomsessie, die we gezamenlijk inplannen. Tijdens de terugkomsessie vullen we je persoonlijke Verbeter KATA in, die we samen bespreken. Zowel de introductie als de terugkomsessie nemen een halve dag in beslag.

Programma

 • Ontvangst is vanaf 08.45 uur.

 • 1e dagdeel start om 09.00 en eindigt om 12.30 uur.

 • Gezamenlijk stemmen we de datum van de terugkomsessie af.

 • Ellen Selderijk verzorgt de workshop.

 • We sluiten de ochtend gezamenlijk af met een lunch en gelegenheid om na te praten.

 • De workshop wordt gegeven op een locatie in het midden van het land of op de locatie van de Teamontwikkelaars bij Natuurlijk Zicht in Oudehorne


Per workshop kunnen maximaal 8 deelnemers aansluiten.

Wacht niet te lang met aanmelden want we kunnen maar een beperkt aantal mensen deze workshop tegelijk aanbieden.
Je investering is slechts € 195,00 (excl btw).
Je krijgt tools en handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen. Een eerste stap om jouw team beter te laten samenwerken.

Meld je aan


  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  [recaptcha size:compact]