Workshop “Focus op wat je echt wilt bereiken met je team”

Focus op wat je echt wilt bereiken met je team

Met een aanpak die werkt

Laat succes niet over aan toeval en of aan je team of ze wel of niet goed samenwerken. Succes ontstaat als je aandacht geeft en focus in je organisatie brengt. Als je team weet waar ze het voor doen ontstaat er energie en gedrevenheid. Zorg voor een aanpak die dit duidelijk maakt en waarin helder is wat er verwacht wordt. Waarbij teams zelf bepalen hoe ze het resultaat het beste kunnen realiseren. Dat ze dit omzetten in hun manier van werken en gedrag. Want gedrag is de belangrijkste factor voor de kans van slagen.

Waar kun je tegen aan lopen?


Het kan zijn dat jullie team soms verzandt in ‘proces denken’. De organisatie heeft doelen vastgesteld, maar het blijkt een hele klus te zijn om samen in beweging te komen richting dat doel. Binnen het team is te weinig sprake samenhang en overleg. Er worden te weinig krachten gebundeld voor het bereiken van een gezamenlijk resultaat. Het is knap lastig om hier verandering in te brengen. Het is niet zo dat de mensen niet willen maar hoe krijgen we het zo voor elkaar dat we effectief zelforganiserend werken?


Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


Houding en gedrag


Je uitdaging voor je team is om continu te leren verbeteren. Vanuit het bekende LEAN principe zijn veel teams inmiddels gewend om processen opnieuw in te richten. Wat vaak vergeten wordt, is dat er meer voor nodig is om, samen vanuit zelforganisatie, het doel waar je uit wilt komen te realiseren. Blijf vooral niet hangen in middelen. Die worden vaak leidend, terwijl het meenemen van mensen op basis van coachend leiderschap tot veel meer resultaat leidt. In onze aanpak leren we je hoe je het wel kunt doen en waar je focus op kunt aanbrengen voor je team.

De sleutel tot gedragsverandering in organisaties

Verbinding


Het draait niet om het opleveren van nog meer werk, het gaat om een andere manier van werken die een zelforganiserend team handvatten geeft. Met de aanpak van de Verbeter KATA geven we hier invulling aan. We kijken samen hoe je de vertaalslag maakt naar jouw team of afdeling. Je hebt een uitdaging en je bepaalt een nieuwe doeltoestand. Dat is onderling verbinding maken. Mensen willen weten wat de organisatie van hen vraagt, waar de teamleider naar toe wil en waarmee ze concreet zelf aan de slag mogen.

De Verbeter KATA aanpak om focus aan te brengen in je organisatie en teams succesvol te maken

De workshop “Focus op wat je echt wilt bereiken met je team’ is een introductie. Een introductie waarbij we laten zien hoe onze aanpak van de Verbeter KATA werkt om een team vanuit zelforganisatie werkt aan het uitvoeren van de plannen die je organisatie heeft gemaakt. Je krijgt concrete tools en handvatten aangeboden.

Na deze introductie is er ruimte voor een persoonlijke terugkomsessie, die we gezamenlijk inplannen. Tijdens de terugkomsessie bespreken we de mogelijkheden van Verbeter KATA voor jouw team.


Programma

 • Ontvangst is vanaf 08.45 uur, we starten om 09.00 uur en eindigen om 12.30 uur

 • Gezamenlijk stemmen we de datum van de persoonlijke terugkomsessie af

 • Ellen Selderijk verzorgt de workshop, in samenwerking met de Verbeter KATA Academie

 • De workshop wordt gegeven op de locatie van de Teamontwikkelaars bij Natuurlijk Zicht in OudehornePer workshop kunnen maximaal 8 deelnemers aansluiten

Je investering is € 195,00 (excl btw)

Je krijgt tools en handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen. Een eerste stap om jouw team vanuit zelforganisatie effectief te laten samenwerken

  Herjan Reuten, directeur
 • Ik ging met hoge verwachtingen richting de workshop en ik had al de nodige voorkennis. Ik ben positief verrast door de inhoud en vormgeving van de workshop. De samenstelling van de groep van deelnemers uit verschillende organisaties had ook een duidelijke meerwaarde. Ik ben benieuwd naar de volgende workshop / het vervolg op deze workshop!  
  Herjan Reuten, directeur
  Zuyderzee Lyceum Emmeloord-Lemmer

Meld je aan


  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.